İddiaya göre, 2 Şubat 2012'de, E-400 karayolundaki bir köprü altında boynu kırılıp, başı taşla ezilerek öldürülmüş, 25-30 yaşlarında bir kadın cesedi bulan Asayiş Şube ekipleri, kayıp başvurularının incelenmesi sonucu cesedin bir kafede garsonluk yapan Neslihan Polatbilek'e ait olduğunu belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polise, Polatbilek'in annesi, kızının birkaç hafta önce açık cezaevinde yatan bir kişi ile tanıştığını, bu kişinin kendisine, "Sosyal Hizmetlerde çalışırken başıma bir iş geldi. Yakında tahliye olacağım, seni de Çocuk Yuvası'na işe yerleştireceğim" vaadinde bulunduğu bilgisini iletti.

Bunun üzerine Yarı Açık Cezaevi'ndeki hükümlüleri incelemeye alan polis, iş bulma vaadiyle dolandırıcılıktan hükümlü 30 yaşındaki Adem Çelik'in izine ulaştı. Çelik'in fotoğrafı, öldürülen kadının çalıştığı kafenin sahipleri tarafından çok sayıda fotoğraf arasında teşhis edildi. Şüpheli Adem Çelik, Kahramanmaraş'ta öldürdüğü kadının cep telefonunu satarken yakalandı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Adem Çelik, Neslihan Polatbilek ile iş bulma yüzünden tartıştıklarını, kendisine hakaret ettiği için de öldürdüğünü ileri sürdü.

YURT ARKADAŞININ FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİ

Çelik tutuklanırken polis, zanlının 2005'te Gaziantep Hoşgör Çocuk Yuvası'nda 'misafir' olarak kaldığı sırada, aynı yurtta kalan ve bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Bayram Peşman cinayetiyle ilgisinin olup olmadığını da mercek altına aldı. Cezaevinde ifadesine başvurulan Adem Çelik, "Bayram'ı tanımıyorum. Ama, Mehmet Dölen diye bir arkadaşı vardı. O öldürmüş olabilir" dedi. Bunun üzerine polis, Adıyaman Cezaevi'nde bir suçtan tutuklu bulunan Mehmet Dölen ile görüştü. Dölen de, "Adem Çelik'i de Bayram Peşman'ı da tanımıyorum" dedi. Her iki şüphelinin çelişkili ifadesi üzerine polis, o dönemde yurtta kalanları incelemeye aldı.

POLİSİ GÖRÜNCE AĞLADI

Bir okulda hizmetli olarak çalışan ve adı açıklanmayan bir tanık, karşısında polisi görünce ağlamaya başladı. Söz konusu kişi, gözyaşları arasında polise, "Adem Çelik ve Mehmet Dölen'in çetesiyle, karşı grup arasında yurtta üstünlüğü sağlamak için sık sık kavga oluyordu. O kavgalardan birinde Bayram Peşman'ı Adem Çelik ile Mehmet Dölen birlikte bıçaklayarak öldürdü. Hatta o sırada, Bayram'ın başında takılı olan şapka yere düştü ve ben aldım. Şapkayı 7 yıldır saklıyordum. Ama, korkumdan polise gidemedim, kimseye de anlatamadım. Hep vicdan azabı çektim" diye ifade vererek öldürülen Bayram Peşman'ın şapkasını polise teslim etti.

ŞAPKAYI GÖRÜNCE İTİRAF ETTİ

Polis, bu gelişme üzerine Gaziantep'te tutuklu olan Adem Çelik ile tekrar görüştü ve delil torbasındaki Bayram Peşman'ın şapkasını göstererek "Bu şapkayı tanıyor musun?" diye sordu. Bir anda şoka giren Bayram Çelik, suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Çelik cinayeti Mehmet Dölen ile birlikte işlediklerini anlattı. Adem Çelik, yapılan yer gösteriminde de 7 yıl önceki kavganın yaşandığı yerde cinayetin işleniş şekliyle ilgili bilgi verdi.

Adem Çelik önümüzdeki günlerde hem Neslihan Polatbilek hem de Bayram Peşman, Adıyaman Cezaevi'nde bulunan Mehmet Dölen ise Bayram Peşman cinayetinden hakim önüne çıkacak.