Gaziantep (İHA) Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan, darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek “Türk Milleti oynanan oyunu bozmuş FETO terör örgütüne ve bu darbe girişiminin arkasındaki dış mihraklarına bir kez daha dur diyerek demokrasisini korumuştur” dedi.
‘‘Milletçe hükümetimizin yanındayız’’
Darbe girişimini değerlendiren GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, herkesi demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı. Türkiye’nin bölgesinde örnek bir demokrasiye sahip olduğunu vurgulayan GAHİB Başkanı Kaplan, “Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini istemeyen şer odakları tarafından planlanan bu darbe girişimini, millete karşı kalkışmayı nefretle kınıyoruz. Hükumetimizin yanında olduğumuzu belirtiyor ve seçilmiş bir hükumetin ancak seçimle görevinden ayrılabileceğini bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
’’Milletçe demokrasi için tarihi bir sınav verdik’’
FETO Terör Örgütü üyesin bir grup askerin, emir komuta zincirinde bağımsız olarak gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sonrası yaşanan olayların da sevindirici olduğunu savunan Kaplan, demokrasimizin tarihi bir sınav verdiğini ifade etti. Kaplan, “Milletimiz ve demokrasimiz tarihi bir sınavdan başarı ile yüz akı ile geçmiştir. Millet iradesine karşı koymak isteyen darbeciler yine milletimizin sağduyusu, demokrasiye olan inancı ve kararlılığı ile püskürtülmüştür. Demokrasimiz bu olaydan güçlenerek çıkacaktır. Gelecekte böyle bir kalkışmanın tekrar etmemesi için de her türlü tedbirler alınmalı, gerek TSK, gerekse de diğer kurum ve kuruluşlar içerisindeki şer odakları temizlenmelidir. Bu utanç verici darbe girişiminde rol alanlar da vatana ihanetle, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdi.
Türkiye’nin artık darbelerle anılan bir ülke olmaktan çıktığını da hatırlatan Kaplan, “Biz demokrasi ile yönetilmeyi savunan, sorunlarımız varsa demokrasi içerisinde kalınarak çözülmesi gerektiğine inanan bir milletiz. Onun için artık kimse darbe heveslisi olmasın. Çünkü milletimiz buna izin vermez” dedi
‘‘Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’
Yaşanan darbe girişimine dur demek için namluların ucuna göğüslerini siper eden ve darbeciler tarafından şehit edilen demokrasi şehitlerini de rahmetle andığını ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan “Bütün gece darbecilerin tankları ve silahlarının namlularına göğüslerini siper eden vatandaşlarımızdan bazıları darbecilerin kalleş kurşunları sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Dileriz ki bir daha böyle acı bir olay ve tabloyu bu ülke yaşamazsın. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün bir olma günüdür” diye konuştu.