Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmasında, “Ülkemize, topraklarımıza ve birlikteliğimize yönelik saldırıları bertaraf etmenin tek yolu el ele omuz omuza bir ve beraber olmakla mümkündür” dedi.
Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Hafta etkinlikleri Şahinbey Parkında yer alan amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu Kutlu Doğum haftası etkinliklerine GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş, Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celalettin Serin İle çok sayıda davetli katıldı. Okul Müdürü Mehmet Dal günün anlam ve önemini belirten konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine yönelik çağrılar yaparken, Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu da Kutlu doğum haftasının önemini anlattı. Türkiye’nin son dönemlerde yaşanan olaylarla bir maceraya sürüklenmeye çalışıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan da vatan toprağının bölünmez bütünlüğü, güçlü ve büyük Türkiye için millet olarak el ele omuz omuza verilmesi gereken bir süreç yaşandığını ifade etti. Pazar günü Gaziantep’te yaşanan ve iki polisin şehit olduğu acı olayların tekrarlanmamasını dileyen Kaplan, “Yarınlarımızın teminatı olan sevgili çocuklar, sizlere güçlü ve büyük bir Türkiye emanet edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kutlu doğum haftası gibi İslam aleminin en önemli günlerinden birisi olarak kabul edilen bu manevi günlerde ülkemizin her zamankinden çok birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye ve yürütülen saldırıları bertaraf edebilmek için bir olmaya, birlik olmaya ihtiyacımız vardır. Bizler dimdik durduğumuz sürece bu ülke üzerinde oynanan oyunlar bozulmaya ve başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Bir olalım, birlik olalım” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları gösterileri sahneledi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencileri düzenlenen törenle hediyeleri verildi.
Gecenin geç saatlerine kadar süren kutlamaların ardından etkinliğe katılan öğrenciler günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.