Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, 23 Nisan’ın tarihteki en önemli dönüm noktasından biri olduğunu belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yılını coşkuyla kutladıklarını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 23 Nisan 1920, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunun tescil edildiği tarih olduğunu vurguladı. Çıkmaz, "Büyük fedakarlıklar sonucu kazanılan Milli Mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyetini kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, 23 Nisan gibi milli bayramların coşku ile kutlanması büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Çıkmaz, Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi, çocuklara ve ülkemizin geleceğine verdiği önemin göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her anlamda donanımlı şekilde yetiştirmek ve onlara daha müreffeh bir ülke bırakmak en büyük hedefimizdir. Kalpleri vatan sevgisi ile dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, eğitimli bir neslin yetişmesi, ülke olarak hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Bu kapsamda ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması amacıyla ihracatçılar olarak üzerimize düşeni yapmaktayız. GAİB olarak, 186 ülkeye ihracat yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
Bütün çocukların bayramını kutlan Çıkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının uluslararası bir nitelik kazanmasının da ülke açısından övünç kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.