Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER) ve Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğu (GÜÇET), “Yaşıyorum Yaşatıyorum” projesi kapsamında, “Bir Yuva da Sen Yap” etkinliğiyle GAÜN Kreş ve Anaokulunda eğitim öğretim gören çocuklara toprak, su, bitki, canlılar ve ekolojik yaşam hakkında bilgi vermek amacıyla program düzenlendi.
Topluluğa üye öğrencilerden Esra Kodaz ve Seda Polat tarafından çocuklara, toprak, su, bitki, canlılar ve ekolojik yaşam ve önemleri konusunda sunum eşliğinde bilgi verildi. Suyun oluşumu ve yaşamımızdaki önemi, canlıların suya olan ihtiyaçları, suyun israf edilmeden kullanılması ve susuz yaşamın etkileri konusunda çocuklara bilgi verildi. Su olmadan hayat olamayacağı, hayatın her aşamasında suya olan ihtiyacımız ve su tasarrufunun önemine değinildi. Su olmadan toprağın, toprak ve su olmadan bitkinin ve su, toprak ve bitki olmadan da diğer canlıların yaşayamayacağı resimlerle anlatıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet İşbilir, Kreş ve Anaokulu öğretmen ve öğrencileri ile topluluk öğrencileri katıldığı etkinliğin sonunda, Kreş ve Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan 10 adet kuş yemliği ve kuş evi Kreş ve Anaokulunun bahçesindeki ağaçlara asıldı. Ayrıca Şehitkamil Belediyesi MÖP tarafından çocuklara ve katılımcılara yeşeren kalem ve not defterleri dağıtıldı.