Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi’nde hekim yetersizliği nedeniyle hizmetlerin durduğu yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını rakamlarla açıkladı.
‘‘Devlet ve unsurları sarsılmaz’’
Bu tür haberlerin Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi’ni yıpratmak için FETÖ/PDY terör örgütünün uzantıları tarafından servis edildiğini, yerel basının bir bölümünün de bu algı operasyonlarına bilerek ya da bilmeyerek alet olarak, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet ettiğini vurgulayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Türkiye’nin her yerinde, her hizmet biriminde binlerce terör örgütü mensubu olduğu düşünülen kişi görevden uzaklaştırıldı. Milletini uçaklarla, helikopterlerle bombalayan, üstüne kurşun yağdıran bir örgütle ilişkili olduğu düşünülen kişilerin, ‘Hizmetler aksamasın diye’ görevde tutulması kesinlikle mümkün değildir. Yıpratma politikasını güdenlerin, bu tür haberlerle devletimizin ve unsurlarının, üniversitemizin sarsılacağı, yıkılacağı düşüncesine kapılmaları ise hüsranla sonuçlanacaktır. Bu kadim devlet ve devletin unsurları 3- 5 kişinin görevden uzaklaştırılmasıyla sarsılamaz” dedi.
‘‘Hasta sayımız arttı’’
Gerek Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, gerekse Onkoloji Hastanesi’nde en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, hastanede görevden alınmalar ve sonrasındaki dönemlere ilişkin sağlık hizmeti verilen hasta sayısıyla ilgili, “15 Haziran- 15 Temmuz arasında toplam hasta sayımız 57 bin 271 kişi iken, 15 Temmuz- 15 Ağustos arasında bu sayı 69 bin 616 kişiye yükselmiştir. 15 Ağustos- 15 Eylül tarihleri arasındaki hasta sayımız 59 bin 223 kişi olarak görülmektedir. Son dönemdeki 9 günlük Kurban Bayramı tatili dikkate alındığında hasta sayımızda düşüş değil, artış olduğu görülecektir” ifadelerini kullandı.
‘‘Hizmet durmadı’’
Hizmetlerin aksadığı iddia edilen bilim dallarının poliklinik ve tedavi sayılarını rakamlarla açıklayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “15 Haziran - 15 Temmuz arasında Romatoloji Bilim Dalı Poliklinik rakamımız 2 bin 416, 15 Temmuz -15 Ağustos arasında 2 bin 969, 15 Ağustos - 15 Eylül arasında ise 2 bin 239. Bu bilim dalımızın klinikte tedavi edilen hasta sayımız ise yukarıdaki dönemlere göre 51, 52 ve 28. Kardiyoloji Bilim Dalı’nda ise yukarıdaki tarih aralıklarına göre sırasıyla bin 652, bin 840 ve bin 454 hastamızın poliklinik muayenesi gerçekleştirildi. Bu bilim dalımızın yoğun bakımdaki hasta sayısı ise, yine tarih aralığına göre 64, 49 ve 37 olmuştur. Poliklinik ve tedavi rakamlarımız başta da belirttiğim gibi Kurban Bayramı tatilinin yer aldığı Eylül ayı dönemi de dikkate alındığında azalmamış, artmıştır” şeklinde konuştu.
‘‘Kemoterapi üniteleri boş kalmıyor’’
Gür, hizmetlerin aksadığı iddia edilen Kardiyoloji Bilim Dalı’nda bir profesör, iki yardımcı doçentin özveriyle çalışarak bu açığı hızla kapattığını dile getirirken, Romatoloji Bilim Dalı’ndan ayrılan 2 öğretim üyesinin yerine bu bölümün ana bilim dalı olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri tarafından hizmet verildiğini kaydetti. Rektör Gür, “Basına yansıyan haberlerde sanki Romatoloji’de bölümle ilgili olmayan hekimlerin görev yaptığı algısı yaratılmakta. Oysa, Romatoloji Bilim Dalı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nın bir alt birimidir. Aynı eğitimi alan hekimin burada da görev yapmasının eleştirilir bir yanı yoktur. Diğer bilim dallarında da işleyiş sıkıntısız bir şekilde devam etmektedir” diye konuştu.
Onkoloji Hastanesi ile ilgili hizmetlerin aksadığı yolundaki eleştirilere de yanıt veren Rektör Prof. Dr. Ali Gür, bu hastanede Başhekim Yardımcısı Handan Haydaroğlu ve iki uzman hekimin görev yaptığını ve kemoterapi ünitesinde aralıksız hizmet verildiğini vurgularken, “Kemoterapi ünitelerimiz boş kalmıyor” dedi.
‘‘Yeni öğretim üyeleri alınacak’’
Sağlık Bakanlığı’nın hizmet kalitesi bakımından yaptığı değerlendirmelerde Türkiye’nin en kaliteli 6 üniversite hastanesi arasında yer alan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi’nin kalitesinin daha da artırılması için gerekli tüm önlemlerin alınmaya devam edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, bu amaçla yakın bir gelecekte yeni öğretim üyesi ilanlarıyla kadronun zenginleştirileceğini açıklayarak, “Şu gerçeğin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri dimdik ayakta ve sıkıntısız olarak hizmetine devam etmektedir” dedi.