Coşkun, Rektörlük Toplantı Salonunda sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda, intörnlük uygulamasıyla öğrencilerin teorik bilgilerini iş yaşamında aktif olarak gördüklerini belirtti.
Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültelerinden sonra artık meslek yüksekokullarındaki öğrencilerin de son sınıfın ikinci dönemlerinde intörn olacaklarını kaydeden Coşkun, "İntörn uygulamasını çok önemsiyoruz. Bu sistemle öğrencilerimize okul bitmeden yapacakları meslekleri tanıma imkanı sağlıyoruz. Bu sistemle verim aldığımız öğrenciler çok fazla" dedi.

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda uygulanan üç dönem eğitim modelinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

"GAÜN, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan sanayi tezleri programları bünyesinde en fazla destek alan üniversitedir. Üniversitemiz bünyesinde Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle Suriyeli hekimlerin eğitim programı yürütülmektedir. 2015'te başlayan program, bu yıl da devam ediyor. GAÜN ve sivil toplum kuruluşu SPARK ile üniversitemizde bulunan Suriyeli öğrencilerimize burs veriyoruz. Suriye'deki iç savaş halen devam ediyor. Üniversitemizde bulunan öğrencilerimize burs imkanı sağlıyoruz. Onlara her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Gaziantep'in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girdiğini anımsatan Coşkun, Türkiye'de devlet üniversitesi olarak ilk defa Gastronomi Bbölümünün üniversitelerinde kurulduğunu kaydetti.

Üniversite bünyesinde "Halıcılık Mükemmelliyet Merkezi"nin de bulunduğunu dile getiren Coşkun, "9 milyon avroluk dev yatırım ile merkez, sertifikalandırma deney, test, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmektedir" dedi.

GAÜN'de Konge ve Kültür Merkezi'nin açıldığını da hatırlatan Coşkun, bin 500 kişilik kapasitedeki merkezin teknik donanım ve alt yapı özellikleri bakımından Türkiye'de birinci sırada yer aldığını ifade etti.