Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İşletme Yönetimi Programı tarafından “Finansal Okur-Yazarlık” konferansı düzenlendi.
TEB Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bireysel ve Yıldız Bankacılığı Bölge Müdürü Murat Güner ve TEB Kahramanmaraş Şube Müdürü Süleyman Ceylan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans GAÜN Sosyal Bilimler MYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Konferansın açılışında konuşan GAÜN Öğr. Gör. Behzat Şencay, parayı hakkıyla kullanmanın ancak eğitimle alınmış bir ehliyetle mümkün olduğunu belirtti. Öğr. Gör. Şencay, Sosyal Bilimler MYO olarak Gaziantep Üniversitesi’nin yenilikçi vizyonuna uygun, öğrencilerin hayattaki hedeflerinde çok önemli bir yeri olan para ve türevlerini kullanım becerilerini arttırma, tüketim ve harcama bilinçlerini geliştirmek için son iki yıldır finansal okuryazarlığı ders olarak okuttuklarını ifade etti.
31 Ekim’in “Dünya Tasarruf Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Murat Güner, insanlara finansal okur-yazarlık, aile bütçesini yönetmek ve asıl amacı tasarruf olan 2012 yılından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla ortaklaşa proje yürüttüklerini söyledi. Şu anda ülkemizin en büyük sorununun tasarruf olduğunu, bireylerden, şahıslardan en tepeye kadar inanılmaz bir tüketim olduğunu belirten Güner, öğrencilere her bütçe ve şahıs için gerekli olan tasarrufun nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdi.
Ülkede ithalatın Dolarla, ihracatın Euro ile yapıldığını ve aylık ortama 6 milyar Dolar civarında bütçe açığı oluştuğunu aktaran Süleyman Ceylan, bunun sebeplerinden bir tanesinin iş kurma aşamasına gelinip rölantide kalması veya herhangi bir artı değer yaratmamasından kaynaklandığını söyledi. Ceylan, konuşmasında tasarrufu geleceğe güvence olarak görmek gerektiğini vurguladı.
Konferansa, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.