Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yılını anma programı kapsamında, Gaziantep Üniversitesi’nde Atatürk Koşusu gerçekleşti.
GAÜN Atatürk Anıtı önünde üç ayrı kategoride gerçekleştirilen koşu, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy’un startıyla başladı.
Koşuya, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, öğretim görevlileri ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan öğrenciler katıldı.
Yarışmada, erkekler kategorisinde Emrah Ergül birinci olurken, Salih El Salih ikinci, İsmet Bayrakçı ise üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy tarafından verildi. Bayanlar kategorisinde birinciliği kazanan Meryem Oymak, ikinci olan Zilan Ödek ve üçüncülüğü elde eden Songül Akay ise ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın elinden aldı.
GAÜN personellerinin yarışmasında ise Oğuz Başbenzer birinci, Kadir Kirkiz ikinci, Muhlis Arslan üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer tarafından verildi. GAÜN Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet İş bilir tarafından da koşuya katılan okulların temsilcilerine ödülleri verildi.