Türk Karaciğer Araştırma Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Hepatoloji Kongresi’nde Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Ana Bilimdalı tarafından hazırlanan ‘Erken evre kronik karaciğer hastalarında portosistemik şant şüphesi uyandıran biyokimyasal parametreler olabilir mi?’ konulu klinik çalışma, En İyi Öğrenci Poster Bildiri Ödül’nü kazandı.

GAÜN’ün adını duyurdular

Bu yıl 11’si gerçekleştirilen kongrede, ulusal ve uluslararası hepatoloji alanında sözel ve poster bildiri sunumlarının gerçekleştirildi. Kongreye Gaziantep Üniversitesi adına Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen ile aynı bölümün öğretim üyeleri Yardımcı Doç. Dr. A. Emre Yıldırım, Yardımcı Doç. Dr. Ayhan Balkan, Yardımcı Doç. Dr. Buğra Tolga Konduk katıldı. Kongrede, bu grubun koordinesinde çalışan İntörn Dr. Merve Tekinyıldız da, hocalarının ‘Erken evre kronik karaciğer hastalarında portosistemik şant şüphesi uyandıran biyokimyasal parametreler olabilir mi?’ konulu çalışmasını poster bildiri olarak düzenleyip, değerlendirilmek üzere Kongre Kurulu’na sundu. Çok sayıda üniversiteden, birçok çalışmanın değerlendirildiği kongrede, Merve Tekinyıldız’ın poster bildirisi, ‘En İyi Öğrenci Poster Bildiri’ olarak kabul edilerek ödüle layık görüldü.

Genç doktora övgü

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. A.Emre Yıldırım, posterin yapım ve sunum aşamasında Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi İntörn Dr. Merve Tekinyıldız’ın çok önemli payı olduğuna dikkat çekerek, "Çalışmanın tüm aşamalarında bir bilimsel çalışmanın basamaklar halinde nasıl yapıldığını öğrenip, tatbik eden Dr. Merve Tekinyıldız’ın bu gayreti, sadece bizim değil, kongre düzenleme kurulu ve hepatoloji camiasının önde gelen değerli bilim adamlarının da gözünden kaçmadı. Beş sene tıp eğitimi aldıktan sonra, son sene intörn doktor olarak tıp fakültesi hastanesinde bir fiil çalışan ve aynı zamanda tıpta uzmanlık sınavı için teorik ders çalışmaya aralıksız devam eden intörn doktorların böyle bilimsel faaliyetler içinde olması bizleri gururlandırdı. Öğrencimizin gayret ve isteğinin, bilim dalı öğretim üyelerinin heyecanıyla birleşmesi üniversitemiz adına böyle değerli bir ödülün alınmasına vesile olmuştur. Bu azim, umarım gelecek kongreler içinde örnek teşkil eder. Bu konuda tüm öğrencilerimize destek için kapımız sonuna kadar açık" diye konuştu.