Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Çevre Günü’nü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina’da işitme engelli öğrencilerle kutladı.
Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde 1996 yılından bu yana hizmet veren ve halkı Avrupa Birliği ile tanıştırmayı amaçlayan Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere doğal ekosistemin önemini, mini bir eko sistem olan teraryum çalışması ile tanıtarak, hazırlanan teraryumları çocuklara hediye etti. Ali Süzer İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik gün boyu sürdü. Enerji verimliliği ve çevrenin doğal özelliklerinin korunması konusunda yapılan sunumun ardından, öğrencilerle teraryum çalışması gerçekleştirildi.
PassivHaus ve LEED Platinium kriterlerine uygun olarak hayata geçirilen ve PassivHaus sertifikası ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Gaziantep Ekolojik Bina’na gerçekleştirilen etkinliğin ardından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından hazırlanan yayınlar ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğin sonunda, öğrencilere kendi hazırladıkları teraryumlar hediye edildi.