Türkiye’deki Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı’nın bir parçası olan Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi “20 Haziran Dünya Mülteciler Günü” münasebeti ile Suriyeli mültecileri, sivil toplum örgütlerini ve AB temsilcilerini 850 kişilik iftar sofrasında ağırladı.
8 Şubat Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen ve aynı okulda öğrenim gören Suriyeli öğrenciler ile ailelerinin katıldığı iftar programında, barış ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı iftar programında, Suriyeli öğrenciler Türk bayraklarıyla yaptıkları gösterinin ardından İstiklal Marşı’nı okudu.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, aynı tarihte Türkiye’nin 20 ilinde gerçekleştirilen iftar programlarına ilişkin, Suriye, Irak, Afganistan, Libya ve diğer bölgelerdeki krizlerin ramazan ayında da devam ettiğini belirterek, bu ülkelere ve bu ülke halklarının dünyanın dört bir köşesindeki dostlarına derin bir üzüntü verdiğini ifade etti.
Haber, “Mülteciler, yuvalarını terk etmek zorunda kalan, olağanüstü güçlükler yaşayan insanlar. Bugün bizlerden daha talihsiz durumda olanlara konukseverlik gösterme ve destek olma geleneğini sürdürerek Türkiye’nin 20 ilinde mülteci gruplarını iftar sofrasında bir araya getirmekten mutluyuz" dedi.
GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Işık ise iftar programında yaptığı konuşmada, Odaya kayıtlı yaklaşık 800 Suriye uyruklu üyeleri olduğunu belirtti.
Suriyeli iş adamları ve göçmenleri önemsediklerini ifade eden Işık, “GTO ve Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olarak barış ve kardeşliğin önemini çok iyi biliyor, tüm Suriyeli misafirlerimize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.