Mavi-beyazlılar, namağlup unvanlarının yanı sıra ligin en az gol yiyen takımı olarak da dikkati çekiyor. Oynadığı 8 maçın 3'ünü kazanan 5'inde ise berabere kalan Gaziantep temsilcisi, topladığı 14 puanla liderin 3 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor.

 

- Kalesini de gole kapadı

 

Geride kalan 8 haftada 8 kez gol sevinci yaşayan mavi-beyazlılar, kalesinde ise sadece 5 gol gördü ve ligin en az gol yiyen ekibi oldu. 

Lige golsüz Balıkesirspor ve Yeni Malatyaspor beraberlikleriyle başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 3. haftada Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 2-1 yenerek ilk galibiyetini aldı. Daha sonra sahasında Altınordu ile 1-1 berabere kalan Güneydoğu temsilcisi, 5. haftada ikinci galibiyetini yine deplasmanda 2-1'lik sonuçla Adana Demirspor karşısında elde etti. Ligin 6. haftasında bu kez evinde Karşıyaka'yı 1-0'la geçen Gaziantep temsilcisi, son iki haftada ise Samsunspor (0-0) ve Boluspor (2-2) ile berabere kaldı. 

 

- Kutlu: "Galibiyet sayımızı artırmalıyız"

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, açıklamada, ligde yenilmemeleri ve en az gol yiyen takım olmalarının morallerini yükselttiğini söyledi.

Kadrolarındaki futbolcuların yaş ortalamasının 23,5 olduğunu kaydeden Kutlu, genç oyuncu yapısı nedeniyle her hafta performanslarının üzerine koyarak ilerlediklerini dile getirdi. 

Lige zorlu bir fikstürle başladıklarını belirten Kutlu, şöyle konuştu:

"Rakiplerimizi küçümsemeden, ligin ilk haftasındaki azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve her hafta daha iyi performans gösteren bir takımız. Ne yazık ki geçen hafta Boluspor karşısında 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Bunu bir kenara bırakıp yeni maça bakıyoruz. Ligde yenilmeyen ve az gol yiyen takım olmamız bizim açımızdan önemli. Çünkü bu takımın moralini yüksek tutuyor. Hedeflerimiz doğrultusunda daha iyi mücadele edip galibiyet sayımızı artırmalıyız. Bunu başardığımız zaman lige daha rahat devam edebileceğiz."