Gaziantep dışında yaşayan 100 binden fazla Gaziantepliyi temsil eden Gaziantep Dernekleri Federasyonu, millet iradesine yapılan hain darbe girişimini kınadı.
Gazianteplilerin kurtuluş savaşında yurdumuzu işgal eden hainlerle savaşarak GAZİ ŞEHİR ünvanı aldığını vurgulayan Fedasyon Başkanı Necati Göksu, “Gazi şehrimizin onurlu insanları vatanı milleti için gerekirse gene Gazi ve Şehit olmaya hazırdır. Evlatlarımızın geleceği için vatanımızın birliği ve dirliği için tüm Gaziantepliler olarak demokrasi nöbetini sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Federasyonda yapılan açıklamada darbe yanlılarının heveslerinin kursaklarında kaldığı, kendi kurdukları tuzaklara düştükleri belirtilerek, “İstiklal Savaşımızda Cephenin hep en ön safında yer alan Gaziantep, bugün de aynı duyarlılığı göstererek şehrini ve ülkesini savunmaktadır. Ne üzücü ki gene yurdumuz işgal altında ve bu defa kendi bağrımızdan yetişen, canımızı malımızı, evlatlarımızı teslim ettiğimiz bir takım kişiler bizi sırtımızdan vurdu. İnşallah bu belayı da def ederek ordumuz tekrar milletin ordusu olacak ve bu süreçten daha güçlü ve milli bir ordu olarak çıkacaktır. Milletimizin Göz bebeği Silahlı Kuvvetlerin içindeki çürükler temizlenecek ve millete devlete hizmet edecektir. Gaziantepliler olarak olayların ilk duyulduğu andan itibaren başladığımız demokrasi nöbetini sonuna kadar devam ettireceğiz. Herkes bilmelidir ki artık bu ülkede demokrasi dışı kalkışmalara asla geçit yoktur.
Gaziantepliler Federasyonu olarak milletimizin iradesine karşı düzenlenen demokrasimize, hürriyetimize karşı büyük bir düşmanlıkla gerçekleştirilen bu kanlı girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Uygulanan ve yapılmak istenilen her darbe girişimi bu milletin sırtına vurulmuş bir hançerdir. Bu asil millet kimi başa geçireceğini kimi def edeceğini bilecek kudrete sahiptir. Milletin iradesi neyi gerektiriyorsa herkes buna saygı göstermelidir. Bu tip kanlı oyunlarla milletin sadece nefreti kazanılır. Ülke olarak darbelere değil yatırımlara ekonominin gelişmesine ve gençlerimize istihdam yaratmaya, daha çok demokrasiye ve güçlü bir devlete ihtiyacımız var. Türkiye sabah erken kalkanın yönetime el koyduğu bir muz cumhuriyeti değildir.
Bu kanlı kalkışmaya alet olan FETÖ ve bağlantılarının bir an evvel tespit edilmesi ve darbecilere en ağır cezayı yüce Türk adaletinin vermesini istiyoruz. Gaziantep Dernekleri Federasyonu olarak bizler kurtuluş savaşında Gazi olan bir kentin evlatları olarak milletimizle beraberiz. Devletimizin ve hükümetimizin her zaman yanında olduk ve yanında olmaya ’da devam edeceğiz. Başta Gaziantep, Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm illerimizde yaşayan hemşehrilerimizi, ilk günkü kararlılıkla bulundukları ilçelerin Meydanlarına vatandaşlık görevlerini sürdürmeye ve meydanları boş bırakmamaya davet ediyoruz.
Olaylarda hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet geride kalanlara sağlık dileriz’’ ifadelerine yer verdi.