Fıstıkzade baklava, Gaziantep’in gastronomi alanındaki hedeflerine destek olmak ve Fıstıkzade markasının gelecek hedeflerini paylaşmak için 40 kişilik gurme, blogger ve yemek yazarını hafta sonu Gaziantep’te ağırladı.
Sosyal medyada yaklaşık 2 milyonluk hedef kitleye ulaşan gurmeler, 2 günlük yoğun tur kapsamında, başta Fıstıkzade baklava imalathanesi olmak üzere Orkide Pastanesi, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi, Bayazhan, Küşnemeci Hüseyin Usta, Kalealtı sokak lezzetleri ve Biyolojik Gölet’te keşif yapıp Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma ve takipçilerine duyurma imkanı buldu. UNESCO’nun Gaziantep’i gurme kentler arasına almasıyla birlikte kent genelinde başlatılan tanıtım çalışmalarına Fıstıkzade Baklava farklı bir boyut kazandırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Orkide Pastahanesi, Bayazhan,Küşnemeci Hüseyin Ustanın destekleriyle Türkiye’nin ünlü gurmeleri, dijital platform temsilcileri, blogerları ve yemek yazarlarını Gaziantep’e getirerek iki gün süren Gaziantep Mutfak Kültürü keşfine çıkardı. Sosyal medya da yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan 40 ünlü gurme, dijital medya uzmanı, bloggerve yazarlar Fıstıkzade’nin ev sahipliğinde Gaziantep’i adım adım keşfederek önemli paylaşımlarda bulundu.
"SOSYAL MEDYADA GAZİANTEP GÜNDEM OLDU"
Gezi kapsamında baklava yapımını merak eden konuklara kapılarını açan Fıstıkzade Baklava baklava imalatının bütün inceliklerini gözler önüne serdi. Konukların adeta mercek altına aldığı baklava yapımı bir anda sosyal medya üzerinden bütün dünya ile paylaşıldı. Elbette sadece baklava değil Gaziantep’i UNESKO’ya taşımayı başaran o zengin mutfak kültürünün de çeşitliliği konuklara değişik mekanlarda sergilendi. Gazianteplinin bir günlük yaşam öyküsü anlatan anılarla dolu iki gün geçiren konukların sosyal medya üzerindeki paylaşımları bir anda milyonlarca insana ulaşarak sürdürülmekte olan tanıtım faaliyetlerine önemli bir katkı sağladı.
"BAKLAVAYA LEZZET VEREN EMEĞİ GÖRDÜK"
Ünlü Gurme Dilek Yeyinsu ilk defa bir bakla imalathanesini gezdiğini belirterek, “Yıllar önce izlediğim yabancı damat filminde bir karesinde dans ederek verdikleri o baklava yufkaları hala aklımdadır. O yüzden kendimi daha önce gelip gezmiş gibi hissediyorum. Şuan çok heyecanlıyım burası mis gibi tereyağı kokuyor. Baklavanın nasıl şefaatle hazırlandığını gördüm artık, yerken daha özen göstereceğim” dedi. Gurme Erşan Turgut ise, “Bende ilk defa bir baklava imalathanesine giriyorum. Baklavanın nasıl yapıldığını görmek çok güzel bir deneyim oldu. Burada bizzat terleyerek, bu kokuyu hissederek yapım sürecini görmek farklı bir deneyim kazandırdı. Bu süreci sağlayan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
"GAZİANTEP MUTFAĞINI BİR BÜTÜN OLARAK TANITTIK TATTIRDIK"
Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri ise, “9. Gastronomi şehri ödülünü aldık. Bu bizim için bir onur, madem böyle bir şey var bizde Fıstıkzade olarak, Türkiye de gurme olarak bilinen ve sosyal medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan 40 kişiyi Gaziantep’e getirdik. Gastronomi kenti unvanı almasını sağlayan Gaziantep mutfağının tamamına yakınını konuklarımıza tattırdık. Katmerden baklavaya kadar, bu kente mal olan her şeyi yapım aşamasından sunumuna kadar konuklarımıza tanıttık ve tattırdık. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar bize destek veriyorlar. Elbette bu gezimiz sadece baklava imalatı ve sunumuyla sınırlı kalmadı. Konuklarımız Gaziantep’te Pazar yerinde Pazar kahvaltısı yaparken Gazianteplinin kahvaltı anlayışını yakından gördü. Mutfak kültürümüzün en önemli unsurlarının tanıtımı en iyi şekilde gerçekleştirildi. Tarihi ve turistik yerlerimizdeki gezilerde konuklarımız hayranlıklarını gizleyemedi. Program kapsamında Gaziantep mutfak kültürünü tanımaları için kentin önemli merkezlerinde incelemeler yaptık. Gaziantep mutfak kültürünün sosyal medya üzerinden tanıtılmasında bu etkinliğimizin çok önemli rol oynadığını düşünüyorum. Projemize destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.
Gaziantep’in sadece mutfak kültürünü değil aynı zamanda tarihi ve turistik merkezlerini de mercek altına alan ünlü gurmeler ziyaret ettikleri mekanlarla ilgili bütün görselleri sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşarak kentin tanıtımına büyük katkı sağladı.