Gaziantep’in sosyal hayatını zenginleştirmek ve üyelerine katkı sağlamak için kurulan Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Geliştirme ve Tanıtım Derneği’nin genel kurulu yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirilen genel kurulda, 13 kişiden oluşan derneğin yönetim kurulu başkanlığına GTO Meclis Başkanı Ali Yener seçildi. Başkan Yener, genel kurulda yaptığı konuşmada, caddelerin kent yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nın da Gaziantep için önemli bulvar olduğunu ifade eden Yener, bu caddenin sosyal yaşama büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklaştırma çalışmalarıyla bulvarın çehresinin değiştiğini anlatan Yener, şöyle devam etti: “Bulvarda sosyal aktivitelere ağırlık vereceğiz. Caddeyi iyi tanıtıp insanları buraya çekmeye çalışacağız. GTO şehrin ekonomisi, sosyal hayatı ve kültür sanatına da destek veriyor. Caddelerin geliştirilmesini sadece Gazi Muhtarpaşa ile sınırlı tutmayacağız. Gaziler Caddesi, Mütercim Asım ve Adnan İnancı gibi caddelerde de benzer çalışmalar yapacağız. Marka şehirler, marka caddelerle anlam kazanır. Gaziantep’in marka caddelerini öne çıkarıp hem ekonomiye hem de sosyal hayata katkı sağlayacağız."

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da Gaziantep’in sanayi ve ticarette önemli bir mesafe katettiğini belirterek, şehirde sosyal hayatı da geliştireceklerini ifade etti. Bartık, “Dernekle bulvara hem ticari hareketlilik getirmeyi planlıyoruz hem de Gaziantep'in sosyal gelişimi için kültür-sanat merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Bu caddede yeni mekanların açılmasına ön ayak olacaklarını kaydeden Bartık, şunları kaydetti: “Şehirler için caddelerin ayrı bir önemi vardır. Cadde iyileştirme çalışmasına Gazi Muhtarpaşa ile başladık. İlerleyen zamanlarda yeni caddelerin de eklenmesi istiyoruz. Gaziantep’i sosyal şehir yapıp, turistlerin ilimizde daha fazla vakit geçirmesini istiyoruz. Bunun için de kentin sosyal ve kültürel etkinlerde de markalaşmasını sağlayacağız. Gaziantep’in marka değerini artırmak için caddeleri de geliştirmemiz lazım. Gazi Muhtarpaşa ilerleyen zamanlarda farklı bir yerde olacak. İnsanlar gece geç vakitlere kadar zaman geçirebilecek.”