Ölümünün 78. yılında Atatürk Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenleriyle hüzün içerisinde anıldı.
GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve GKV Özel Liselerinde düzenlenen anma etkinliklerinde duygusal anlar yaşandı. Atatürk konulu sergilerin açıldığı GKV Özel Okullarında söyleşi, drama ve öğrenci koroları da törenlerde farklı etkinliklere imza attı.
Öğrencilerin sabahın erken saatlerinde evlerinden getirdikleri çiçekleri Atatürk büstüne koymasıyla başlayan etkinlikler saatler 09.05’i gösterdiğinde bütün Türkiye ile birlikte GKV Özel Okullarında da çalan siren sesleriyle Atatürk sonsuzluğa uğurlandı. Düzenlenen anma törenlerine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan’ın yanı sıra veliler, öğretmen, idareci ve öğrenciler katıldı.
GKV Özel İlkokulu tören alanında gerçekleştirilen ilk törende Okul Müdürü Mustafa Şenel Atatürk’ün Türkiye ve dünya için önemini anlatarak Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Bahçede bulunan Atatürk heykelini adeta çiçek bahçesine çeviren minik öğrenciler günün anısına büstün önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. GKV Özel Okullarının farklı birimlerinde de farklı etkinlikler şeklinde düzenlenen anma törenlerinde adeta hüzün ve göz yaşı hakimdi.