Akkaya, yazılı açıklamasında, son günlerde meydana gelen olaylardan dolayı bazı yayın organlarında yer alan haberlerin de etkisiyle işletmelerin organizasyonlarında sıkıntılar yaşadığını savundu.

"Güven ve huzur kenti" diye nitelendirdiği Gaziantep'te kültür ve turizm alanında büyük atılımlar ve yatırımlar yapıldığını vurgulayan Akkaya,  "Binlerce yıllık tarihe sahip kent, tarihin her döneminde farklı din ve ırklara mensup insanları bünyesinde barındırmış, bir dostluk ve kardeşlik şehri olarak insanlar barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir kent olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Akkaya, Gaziantep'in, mimari yapısı, Zeugma Mozaik Müzesi, Karkamış Antik Kenti, Rumkale, Dülük Antik Kenti ve Yesemek gibi turizm adına çok değerli ögelere sahip olduğuna işaret etti.

Kentin alternatif turizm açısından da potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te bugün gelinen noktada turizmin geliştirilmesi ile ilgili çalışmaları destinasyon bazında etkin şekilde planlayacak, tek elden yönetecek ve performans değerlendirmelerini yapacak bir otoritenin varlığına ihtiyaç duyulmaktadır. Sektördeki dağınıklığı önleyecek böyle bir otoritenin, başta valilik ve büyükşehir belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteğini almış bir ortak eylem grubu olması, organizasyonu uyumlu ve etkin kılacak katılımcı bir model olacaktır. Bu kapsamda Kanada'nın çınar yaprağı, Fransa'nın Eyfel Kulesi , Yunanistan'ın Pantheon'u gibi Gaziantep'in de Zeugma çingene kızı, tüm dinamiklerin ortak kullanacağı kent logosu olmalıdır."