Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘Milli irade kazandı. Gaziantep adına yakışanı yaptı. Darbeciler en ağır şekilde cezalandırılacak” dedi.
Gül yaptığı açıklamada, ‘‘15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, ülkemize ve milletimize, milli iradeye karşı yapılmak istenen darbe girişimi çok şükür ki başarısız oldu. Hainler kaybetti, milli irade ve Milletimiz kazandı. İhanet çetesine karşı mücadele sırasında şehit düşen tüm emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı soğulsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içinde yıllardır çöreklenen bir grup vatan haininin teşebbüs ettiği darbe girişimi milletimizin feraseti, direnişi, vatansever asker ve polis güvenlik güçlerimizin üstün gayreti sayesinde püskürtüldü ve kontrol altına alındı. Milletimizkenetlendi; Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve Meclisine sahip çıktı ve bu darbe girişimi engellendi.
Milletin Meclisine, sivil halka, ve kahraman güvenlik güçlerine karşı uçakla, tankla saldıracak kadar alçaklık, hainlik içinde olan Paralel İhanet Çetesi emeline ulaşamadı. Asla uluşamayacak. Edirne’den Kars’a tüm Milletimiz yekvücut oldu ve cunta başarılı olamadı. Biz Ankara’da Gazi Meclis’imizde nöbetimizi tuttuk, tutmaya devam ediyoruz. Evet, biz Gazi Meclis’te nöbet tuttuk, siz adına yakışır bir şekilde Gaziantep’te nöbet tuttunuz. Gaziantep Demokrasi Meydanı dün gece sabaha kadar Demokrasinin ve milli iradenin kalesi oldu.
Oyuna düşmeyen ve milletle birlikte canı pahasına demokrasiyi ve milli iradeyi koruyanbaşta kahraman güvenlik güçlerimize; Mülki Amirlerimize, AK Parti Teşkilat mensubu dava arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye başkanlarımıza ve tüm çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve üyelerine, il müftülüğümüze, yerel basınımızın değerli yönetici ve çalışanlarına ve Gaziantep’te okçular tepesini terketmeyen Aziz Milletimizin her bir ferdineteşekkürlerimi arz ediyorum.
Burada hatırlatmalıyım ki, demokrasi ve milli irade nöbetine sukûnet sağlanıncaya kadar devam edeceğiz.
Milletimizden aldıkları güç ve iradeyle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz, Genelkurmay Başkanımız, asker ve polis güvenlik teşkilatımız görevinin başındadır.
Bu ihanet teşebbüsünde bulunanlar, göz yumanlar, yardım edenler, darbe destekçiliği yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır’’ ifadelerini kullandı.