Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ülkenin 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıl dönümünü milletçe coşku ve kıvançla kutlamanın mutluluğu yaşadığını ifade etti
Milletvekili Mehmet Erdoğan, yayımladığını kutlama mesajında 19 Mayıs’ın Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı ve aziz millet ile istiklal mücadelesinin meş’alesini yaktığı gün olduğunu belirtti. Erdoğan mesajında, "Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır" ifadelerine yer verdi.
Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin gençlere emanet olduğunu vurguladığı mesajında, "Sevgili Gençler, Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyet seviyesine taşımaya devam edeceksiniz. Türk milleti olarak, sevgi saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacağınıza güven ve inancımız tamdır. Türk gençliği, bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye’yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçtedir. 19 Mayıs’ın bu kutlu yıl dönümünde Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum’’ ifadelerini kullandı.