Bartık, "2. MOBEF Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı" çerçevesinde, "Avrupa-Ortadoğu-Kuzey Afrika Ekseninde İşbirliği İmkanları" başlıklı iş forumunda, Gaziantep'in coğrafi konumunun getirdiği avantajlara vurgu yaparak, "Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerle iş yapmak isteyenler Gaziantep'le işbirliği yapmalıdır" dedi.

Gaziantep'te ithalattan çok ihracat yapıldığını anlatan Bartık, "Şehrimiz bu özelliğiyle Türkiye’nin dış ticarette güçlü illerinden biridir. Ortadoğu'ya açılmak isteyen ülkeler ya da şirketler Gaziantep ile işbirliği yapmak zorunda" diye konuştu.

Erbil Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Abdulrazzaq Nawandaie ise Kuzey Irak’ta büyük bir işgücünün olduğunu belirterek "Ülkemiz güvenli, ticaret yapmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlıyoruz. Tek kaynaktan beslenen ekonomimiz var. Kuzey Irak ekonomisi petrole dayanıyor. Sanayiye yatırım istiyoruz. Bu kapsamda 2003 yılından beri sanayi yatırımı için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Jaleel Khaleel, Türkiye ve Kuzey Irak arasındaki işbirliğinin uzun yıllara yayılmasını temenni ettiklerini belirtti. 

Duhok Ticaret Odası Başkanı Ayad Hasan Abdulhaleem de Gaziantep'in ticaret ve kültür şehri olduğunu dile getirerek Türk girişimcilere kapılarının açık olduğunu, ticaret yapmak isteyenlerin önünde engel bulunmadığını kaydetti. 

Süleymaniye Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yasin Rahim Faraç, Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

Avrupalı Türk İş Adamları ve Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar ise dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, Almanya’da iş yapmak isteyen şirketlere yardımcı olabileceklerini bildirdi.