Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in moda, tasarım, triko ve konfeksiyon konusunda çok şey ürettiğini ancak markalaşmada geride olduğunu söyledi.

GTO ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde Mesleki Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar Projesi kapsamında sertifika töreni düzenlendi. 179 kişinin sertifika almaya hak kazandığı projeyle ilgili düzenlenen programda konuşan GTO Başkanı Bartık, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Eğitimsiz hiçbirşeyin olmayacağını biliyoruz. Eğitimle çok daha başarılı noktalara hareket edebiliriz.” dedi.

E-TİCARET'TE GAZİANTEP OLARAK BEKLEDİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ

Konuşmasında e-ticaretin önemine de dikkat çeken Bartık, bu konuda Gaziantep olarak bekledikleri yerde olmadıklarını kaydetti. Bartık, “Daha alacğaımız çok yol var. Hatta e-ticareti öveken şunu da konuşuyorum. Bu kadar büyürse acaba caddede dolaşan insanlar bulamayacak mıyız? Yemek yemek için dışarı çıkmayacaksa,k alışveriş yapmak için dışarı çıkmayacaksak, acaba 50 yıl sonra ne olur diye ben kendi kendime düşünüyorum. Bu ne Gaziantep'in ne Türkiye'nin sorunu. Ciddi bir sorun dünyayı bekliyor. Buna da çözüm üretmek lazım. Bununla ilgili yapacak bir şey şuan gözükmüyor. Çünkü hayat o yöne doğru gidiyor.” ifadelerini kullandı.

MARKALAŞMA PROBLEMİ

Gaziantep'te yaşanan markalaşma problemine vurgu yapan Bartık,”Moda tasarım konusunda çok şey üretiyoruz. Ayakkabı konusunda en iyi kapasitelerden birine sahibiz ama öne çıkaramıyoruz. Çünkü moda tasarımda markalaşma konusunda biraz gerideyiz. Triko, penye, konfeksiyon üünlerinde çok ürün üretiyoruz ama iyi bir marka çıkaramadık.” değerlendirmesinde bulundu.
Düzenlenen eğitim programlarının da önemine değinen Bartık, “Bir sektör hakkında istenilen, talep edilen kurs varsa biz bunu açarız. Yani, 'Gaziantep'te kalifiye eleman yok' denilmesini istemiyoruz. Bunun için her birinizi bireysel elçi olarak kabul ediyorum. Sahaya çıkıp talepleri bize iletmeniz için ricada bulnuyuyorum. Lütfen bizimle paylaşın.” şeklinde konuştu.

Bartık'ın konuşmasının ardından sertifikalar dağıtıldı.