Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in bir gastronomi merkezi olması için dernek olarak yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Dünya Mirası Türkiye Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Dünya Mirası Listesinde Türkiye'nin Gururu Gaziantep" belgeselinin çekimlerinin devam ettiğini aktaran Öztan, belgeselin TRT'nin kanallarında gösterileceğini ifade etti.

Gaziantep'in bütün yönleriyle tanıtılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Öztan, şunları kaydetti:

"Bir ülkenin tanıtımı o ülkenin mutfağından geçer. Biz de tanıtım için her zaman her yerde üzerimize düşeni yapacağız. Gaziantep tanıtıldıkça kentimize daha çok turist gelecektir. Bölgemiz ve kültürümüz tanıtıldıkça dünyanın ilgisini çekmeye devam edecektir. Bu nedenle tanıtım faaliyetlerimizi yurt içi ve yurt dışında sürdürüyoruz. Yaşayan kültürel mirasımıza sahip çıkmak, tanımak ve tattırmak zorundayız."

Proje yönetmeni Fikret Yıldız da çalışmanın önemine vurgu yaparak, Gaziantep'in yeri ve öneminin büyük olduğunu belirtti.

Amaçlarının Gaziantep'i en iyi şekilde tanıtmak olduğunu ifade eden Yıldız, şunları vurguladı:

"Zengin bir mirasa sahip Gaziantep, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti de ağırlayan önemli bir turizm şehridir. UNESCO Dünya Mirası listesine aday Zeugma Antik Kenti ve Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi de kentin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Sadece bu iki kültür merkezini değil, Gaziantep'in en az bunlar kadar önemli diğer kültürel merkezlerini ve sosyal yaşamını da belgelemeye çalışıyoruz."