Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2003 yılında devreye alınan günlük 90 bin metre küp kimyasal ve biyolojik arıtma kapasitesine sahip su arıtma tesisinin 1 milyon nüfusun su ihtiyacına eşdeğer potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Deşarj standartlarında su bırakmalarına rağmen Adaklı-Salkım güzergahında yaklaşık 11 kilometrelik dere yatağına bin 600 milimetre çapında koruge boru döşediklerini vurgulayan Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Köylerde yaşayanların şikayetleri üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirerek yapımını üstlendiği, 10 milyon liralık finansmanın da OSB tarafından karşılandığı bu çalışma sayesinde bölgedeki atık su, dere yatağından baypas edilmiştir. Projenin 1 kilometrelik kısmı dışında tamamı bitmiş olup eylül ayında tamamlanacaktır. Proje ile atık sular çaya karışmayacak ve buradaki pınarlardan çıkan sular çaya akacaktır."

- "Türkiye'nin en büyük ve en çevreci OSB'si"

Nakıboğlu, küreselleşen dünyanın en büyük sorunu olan çevre kirliliği sorununu kökünden çözmek için sürdürülebilir politikalar yürüttüklerini ifade etti.

Atıksu arıtma tesisi ilgili mevzuat çerçevesinde bütün sorumlulukların yerine getirildiğine işaret eden Nakıboğlu, Türkiye'de az uygulanan koku giderme ünitelerini de devreye sokarak sistemi ileri arıtma tesisi haline getirdiklerini vurguladı.

Sadece atıksu arıtması ile yetinmeyip sanayi üretimde doğalgazı şehirden 2 yıl önce kullanmaya başladıklarını hatırlatan Nakıboğlu, yıllık 360 milyon metre küp doğalgaz tüketimini olanaklı kılan modern ve güvenilir sistemi 500'ün üzerinde firmanın kullanmasının hava kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlandığını kaydetti.

Çevre dostu araçlarla yıllık 15 milyon kilogram evsel atık toplandığını aktaran Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra peyzaj çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Çevreci bir anlayışla çalışan ekiplerimiz yılda 350 bin çiçek dikerken 15 bin metrekare çim ekimi yaptı. Doğaya her yıl binlerce ağaç dikerek Türkiye'nin en büyük ve en çevreci OSB'si olarak anılmaktan gurur duyuyoruz. OSB'nin
genişleme hızına göre çevresel hassasiyetimiz artarak devam edecek."