Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğiyle Gaziantep’te gerçekleştirilecek Bulgur Festivaliyle sarı cevherin bulgur yerelden evrensele taşınacak.
Yüzyıllardır farklı kültürlere ev sahipliği yapan, yakın zamanda UNESCO Şehirler Ağı’nda Gastronomi Şehri olarak yer almaya hak kazanan Gaziantep’te 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Bulgur Festivali düzenlenecek. Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Bulgur Sanayicileri Derneği’nin de desteğiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi yanındaki festival alanında gerçekleşecek olan Bulgur Festivalinde bugüne kadar daha çok yerelde sınırlı kalmış olan bulgurun evrensel olarak tanınması ve geleneksel mutfakla modern stilin buluşmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. İki gün sürecek festivalde Mutfak Sanatları Akademisinin başarılı aşçıları, uluslararası basının önemli gastronomi yazarları, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Bölümü Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, diyetisyen Dilara Koçak gazeteci Cem Seymen ve Gaziantepli ünlü şef Yunus Emre Akkor gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşecek panel, seminer ve workshopların yanı sıra kültürel etkinlikler, konserler, halk oyunları ve çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler de yer alacak. Kubat’ın da sahne alacağı Bulgur Festivali’ne ulusal ve uluslararası arenadan birçok gastronomi yazarı, kanaat önderi, STK temsilcileri ile basın mensubu, ünlü sanatçı ve sektör temsilcileri katılacak.
"GAZİANTEP, DÜNYAYA BULGURU TANITACAK"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bulgur bir yemekten öte, sofradaki bir ilaç. Sağlığa yararlı etkileri saptanmış olan bulguru dünyaya anlatma misyonunu üstlenmekten onur duyuyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “50 çeşit yemeği yapılan bulgurun sağlığı koruyucu etkisi bilimsel olarak da kanıtlandı. 28-29 Mayıs’ta düzenlenecek Gaziantep Bulgur Festivali, bulgurun dünyaya tanıtımı için çok önemli ve büyük bir adım. Ancak bu uzun bir yolculuk ve yolculuğun başındayız. Gaziantep’te başlayan her proje, konunun paydaşları tarafından büyük bir çaba ve coşkuyla tamamlanıyor.İnanıyorum ki; bu festivali düzenleyenler ve konunun diğer paydaşları Gaziantep’teki diğer organizasyonlarda olduğu gibi aynı coşkuyla bulguru hak ettiği yere getirecek. Bulgur Festivalinin aynı zamanda gastronomi kenti Gaziantep’in yurt içi ve yurt dışı tanıtımına da büyük katkı sunacağını umuyoruz” diye konuştu.