Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı M.Sait Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 'Gaziantep sosyal afetleri en yüksek şehir' sözüne “Madem ki, sosyal afet riski en yüksek şehir, iktidar ve yerel yönetimler bunun gereğini yapmalıdır. Bu konuda bugüne kadar yaptıkları bellidir.” şeklinde cevap verdi.

Köse, il binasında haftalık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. 1 milyon 50 bin imzaya ulaşan kadın haklarının savunuculuğunu yapan bir dilekçenin günlerdir Alile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a ulaştırılamadığını belirten Köse, “Kadını eşitlikçi bir düzende toplum içinde yaşamını sürdürmesi için atılması gereken adımlar içerisinde kadına karşı şiddet ve istismar davasında keyfi uygulanan tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi cezayı indiren, caydırıcı olmaktan çıkaran, suçu sıradanlaştıran kararların alınmasının önüne geçilmesi istenen dilekçe bir türlü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na iletilememektedir. Bakanlığının sorumluluğunun bilincinde olmayan bu bakanın bu talebi kabul edip, gereğini yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Japonya’daki demecine değinen Köse, “Gaziantep sosyal afetleri en yüksek şehir demiştir. Madem ki, sosyal afet riski en yüksek şehirdir. İktidar ve yerel yönetimler bunun gereğini yapmalıdır. Bu konuda bugüne kadar yaptıkları bellidir. Bugünden sonra yapacakları da bellidir. Sürekli dile getirdikleri yaptığımız yapacaklarımızın teminatıdır söylemine göre, ne yapacakları bellidir. Sorunu çözemeyeceklerdir. Sayın Şahin, demecinin gereğini yapamayacaktır. Sosyal sorunlar içerisinde Gaziantep’in başına sorun çıkaran Suriyelilerle ilgili dört yıldır ne yaptınız?” şeklinde konuştu.