GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 4 çocuk annesi kadın, tartıştığı ağabeyi tarafından tabancayla öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Yeditepe Mahallesi 61 No'lu Sokak'taki evinde yaşayan Ayşe Şöhmelioğu ile ziyarete gelen yakınları arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşen olayda, ağabey İbrahim Halil Şöhmelioğlu, tabancayla kardeşine ateş etti.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Ayşe Şöhmelioğlu'nun hayatını kaybettiğini belirlerken, polis ekipleri de evden ayrılmayan ağabeyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 10 gün önce doğum yaptığı öğrenilen Ayşe Şöhmelioğlu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna götürülürken, eşi Abdurrahman Şöhmelioğlu ile diğer yakınları ise gözyaşı döktü.

İbrahim Halil Şöhmelioğlu'nun ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının babası ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

Bu arada, 5 yıl önce öldürülen kişinin amcasının kızı olduğu belirtilen Ayşe Şöhmelioğlu'nun, cinayeti akrabalarının işlediğini itiraf edeceği iddiasıyla öldürüldüğü de öne sürüldü.

Mehmet Şöhmelioğlu, Ekim 2011'de, Karataş Mahallesi'ndeki kasap dükkanında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin Temmuz 2012'de yaptığı operasyonda ise Mehmet Şöhmelioğlu'nu, amcasının kızı ve aynı zamanda yengesi olan Ayşe Şöhmelioğlu'yla ilişkisi olduğu iddiasıyla "aile meclisi kararıyla" öldürdükleri öne sürülen baba Mehmet, amca Mustafa ve amca oğulları İhsan, İdris ve Mehmet Şöhmelioğlu tutuklanmıştı.

Geçen ay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında ise 5 şüpheli atılı suçu işledikleri yönünde delil olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.

5 gün önce bir televizyon kanalındaki yayına katılan Mehmet Şöhmelioğlu'nun annesi Semiye ve ağabeyi Mustafa Şöhmelioğlu, cinayetin faillerinin serbest bırakılan akrabaları olabileceğini iddia etmişti.