Zaimler, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yerel paydaşları ve müşterileri ile sağlamış olduğu etkin ve çift yönlü iletişim sayesinde ihtiyaçlara yönelik proje ve çözümler üretmeye devam ettiğini belirtti.

Gaziantep'teki mevcut çalışmalar ve gelecekteki planlanan projeler hakkında bilgiler veren Zaimler, ekim 2013 tarihinde Toroslar sorumluluk alınında elektrik dağıtım işini devralan ENERJİSA'nın bu tarihten itibaren yerel paydaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini değerlendirmek adına etkin ve şeffaf bir anlayışla iletişim çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Bölgenin ihtiyaçları paralelinde yapılan yatırımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade eden Zaimler, elektrik dağıtımda öncelik ve beklentileri bildiklerini ve bu yönde planlama yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin Avrupa standartlarında bir elektrik dağıtım hizmeti sunmak olduğuna işaret eden Zaimler, şöyle konuştu:

"Belirlenen ihtiyaçlara yönelik yapılması gereken eksik yatırım ihtiyaçları tespit edildi. Bu ihtiyaçları EPDK’ya ilettik ve ek yatırım bütçesi talep ettik. Memnuniyetle söylüyorum ki, bu talebimiz kabul gördü. 2011-2014 yılları arasında yapılan toplam tutara yakın bir yatırım 2015 yılında bu bölgeye yapılacak. Bu sene Toroslar bölgesine şebeke ve teknolojik yatırımlar dahil 383 milyon lira yatırım yapacağız."

Elektrik dağıtım alanında edinilen tecrübelerle şu anda Türkiye’de lider, Avrupa’da ise örnek gösterilen bir hizmet kalitesine ulaştıklarını belirten Zaimler, şöyle devam etti:

"Gaziantep’in tamamına yönelik yapılan bakım kampanyası ile daha verimli bir aydınlatma sağlanmış oldu. Çalışmaları tamamlanan kampanyanın ardından bakım ve onarım çalışmaları periyodik bir şekilde devam edecek. 11 aydınlatma projesi kapsamında 14 bin aydınlatma bakımı, 7 bin yeni armatür montajı yapıldı. Gaziantep genelinde 2015 içinde tamamlanacak projeler hayata geçtiğinde, aydınlatma şebekesinin daha modern bir yapıya kavuşması planlanıyor. Toroslar EDAŞ gerçek performansına çok yakında ulaşacak."

Zaimler, kış aylarında tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de etkili olan olumsuz hava koşullarının elektrik şebekesini olumsuz etkilediğini, ancak daha önce yapılan yatırımlar ve periyodik olarak devam eden bakımlar sayesinde bu etkinin mümkün olan en az düzeyde hissedildiğini sözlerine ekledi.