Müftülük makamında düzenlenen törende konuşan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, kampanya çerçevesinde Gaziantep'in büyük katkılarının olduğunu söyledi.
Gaziantep'ten kampanya adına 100 bin söz aldıklarını ifade eden Bilgin, "Gaziantep'te 81 bin Kur'an-ı Kerim hediyesi aldık. Teşekkür etmek amacıyla mütevelli heyeti adına Gaziantep'e geldim. Kur'an-ı Kerim evrensel bir kitaptır. Bir coğrafya, ırka veya bölgeye inen bir kitap değil. Bütün dünya coğrafyasında yaşayan akıl sahibi bütün insanlara inen bir kitap. Kur'an-ı Kerim'in muhatabı ey insanlardır. Kur'an-ı Kerim Mekke'de indi, Medine'den yeryüzüne dağıldı. Kur'an-ı Kerim bütün insanlığa hitap etmesi gerekiyorsa bu görev müminlere düşer. Hiç kimse Kur'an'sız kalmasın hiç kimse Kur'an-ı tanımadan gitmesin düşüncesiyle böyle bir kampanya başlatıldı" diye konuştu.

Bilgin, kampanyanın 2015 Haziran'da başladığını belirterek, "Bugün itibarıyla 345 bin kişi Kur'ana kavuştu. Bu Kur'an-ı Kerimlerin maddi değeri 4 milyondur. Bunun 27 bini yurt içi geriye kalan 318 bini yurt dışına gönderilmek üzere bağışlandı. Yurt içinde hastaneler öğrenci yurtları, cezaevleri, okul kütüphaneleri olmak üzere ihtiyaç duyulan Milli Eğitim, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlığı'na veriliyor. Kişilere de veriliyor. Yurt dışında da öncelikle fotokopilerle Kur'an-ı Kerim sayfalarını çoğaltıp dağıtan ülkeler tahtalara yazılan, okunan ve öğretilen ülkelere bu Kur'an-ı Kerimler gidilecek."

Herkes kendi diliyle Kur'anı okusun çalışmasıyla kampanya yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bilgin, hedeflerinin hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yeryüzünde 180 farklı dilde de Kur'an-ı Kerim meali olmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, kampanyaya istekle katılan belediyelere ve iş adamlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çelik ve Bilgin, hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan'a teşekkür belgesi ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ziylan da Çelik ve Bilgin'e katkılarından dolayı teşekkür etti.