Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'ndeki bir evde  teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi  ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra  belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ üyeleri  kendilerini patlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden  bilgi aldı. Vali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süreden beri  Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı  bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın  hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında  teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, "Maalesef 3  polisimiz şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı." dedi.

Gaziantep'te canlı bombanın kendini patlattığı olayda şehit olan Özel Harekat Polisi İlhan Güleç'in Kahramanmaraşlı olduğu öğrenildi.

Vali Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör  örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı. 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, hücre evi operasyonunda 1 canlı bombanın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş!a İkinci Şehit Haberi... Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Mesut Polat Hakkari'de Şehit Oldu... TIKLAYIN...