GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, izinsiz gösteri yapan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensubu gruba, polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada, polise molotoflu saldırıda bulunan kişilere, müdahale eden bir komiser yardımcısı hafif yaralandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vatan Mahallesi'nde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'ye mensup bir grup, izinsiz gösteri yapmak istedi. Göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri, biber gazı ve tazyikli su kullanarak, grubu dağıttı. Bu sırada gruptan bazıları güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı attı.

Gruptakileri gözaltına almaya çalışan güvenlik güçlerine nezaret eden komiser yardımcısı Y.Y, hafif şekilde yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Dr. Ersin Devlet Hastanesine kaldırılan komiser yardımcısı tedavi altına alındı.

Yüzü puşiyle kapalı bir kişinin polise molotof kokteyli attığını tespit eden güvenlik güçleri, şüpheli O.B'yi ikinci molotofu atarken suçüstü yakaladı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada, atılmaya hazır bir molotof kokteyli, bir puşi, DBP yazısı bulunan bir bez parçası, 4 'torpil' diye tabir edilen patlayıcı madde, 1 çakmak, 3 eldiven ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.D. ve O.B, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme çıkarılan zanlılardan O.B. tutuklandı. Diğer zanlı M.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.