Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, partisinin ildeki oy potansiyelini ortaya çıkaracak doğru politikalar izleyeceklerini söyledi.

CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nın Dayanışma ve Kaynaşma Etkinliği'nde konuşan Akif Ekici, 7 haziran seçimlerinde halkın AK Partiye bir tokat attığını belirtti. Ekici, “Gerek iç politika gerekse dış politikadaki yanlış uygulamalara cevap olarak oy oranını aşağıya çekti. Pazartesi günü genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında bir koalisyon görüşmesi gerçekleşecek. Bilindiği üzere CHP 14 maddeden oluşan koalisyon ilkeleri ortaya koydu. Bu ilkeler gerek halkımızın gerekse ülkemizin lehine olan ilkelerdir. Ben pazartesi günü gerçekleşecek görüşmeden açıkçası olumlu bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ılımlı yaklaşımının aksine erken seçim senaryoları düşünen ve planlayan bir Cumhurbaşkanı var.” dedi.

İl yönetimi olarak ilçe örgütlerini ziyaret ederek istişarelerde bulunduklarının da altını çizen Ekici, “Delege seçimlerini önemsiyoruz. Çünkü, demokratik ve adil bir şekilde gerçekleşen delege seçimlerinin ucu, il delegelerine hatta kurultay delegelerine uzanmaktadır. Bu da partimizin ülke genelindeki başarısıyla doğru orantılı sonuçlar ortaya koyar. Sizlerden ricam, delege seçimlerinde partiye katkı sağlayacak, parti menfaatini ön planda tutan, partisini karalamayan, bölgesinde sevilen sayılan insanları delege seçmenizdir. Şunun adamı, bunun adamı diye bir mantık olmaz. Adam olanın adamı olmaz. Adam olan da adamın adamı olmaz.” diye konuştu.

CHP'nin Gaziantep’te oy potansiyelinin alınan oylardan çok daha fazla olduğunu belirten Ekici, şunları kaydetti: “Bizler oy kaybının mazeretleriyle zaman kaybetmeyeceğiz. Gaziantep’te ki oy potansiyelimizi ortaya çıkaracak doğru politikalar izleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte de partimize emek vermiş vakarlı kişiler inisiyatif alarak ve partimizi hak ettiği yere hep birlikte taşımalıyız.”