GSO ve Borsa İstanbul işbirliğinde, meclis salonunda "Özel Pazar Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.

Ünverdi, açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep'in faydası olabilecek her türlü harekete her zaman destek verdiklerini söyledi.

Amaçlarının Gaziantep sanayisini daha da geliştirmek olduğunu belirten Ünverdi, "Güçlü bir ekonominin en önemli unsurlarından birisi, finansal sistemin güçlü, istikrarlı ve sağlıklı olmasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de finansal sistemin en önemli bileşeni sermaye piyasalarıdır" diye konuştu.

Üniverdi, Borsa İstanbul bünyesinde halka açık olmayan şirketler için kurulan web tabanlı özel pazarın da sermaye piyasası için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesinin yolunun, daha güçlü büyümesinden geçtiğine dikkati çeken Ünverdi, "Bunun için de hızlı büyüme sağlayan ve katma değer sağlayan şirketlere ihtiyaç var. Bu da girişimci şirketlerin ve girişimci insanların sayısının artmasıyla mümkündür. Türkiye, girişimcilik potansiyeli yüksek bir ülke ama bunu daha fazla harekete geçirebilmek için girişimcinin finansmana erişimi kolaylaştırmalıyız" dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te ülke olarak 500, Gaziantep olarak 30 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını dile getiren Ünverdi, bunun yanında 350 bin kişiye istihdam sağlama, gümrük kapısı olan her ülkeye ihracat yapma, katma değeri yüksek ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka çıkarma hedefi koyduklarını da vurguladı.

Toplantıda, Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertac Karaağaoğlu, "Özel Pazar Tanıtımı ve Şirketlere Sunulan İmkanlar", Borsa İstanbul Çözüm Ortağı; KYB Partners, Hukuk Danışmanlık Kurucu Ortağı Burcu Acartürk, "Yıldız Yatırımcı Karşısında Şirketler", Hazine Müsteşarlığı Genel Müdür Yardımcısı Müfit Arberk de "Bireysel Katılım Sermayesi Tanıtımı" hakkında sunum yaptı.