Bülbülzade Vakfı ve Şam Yetimler Derneği işbirliğiyle Şahinbey Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 500 Suriyeli yetim çocuk katıldı.
Etkinlikte tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri sunuldu, şarkılar söylendi. Doyasıya eğlenen çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. 

Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonu Başkanı Hatice Sohbet, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 milyarı aşan dünya nüfusunun 2,2 milyarının çocuklardan oluştuğunu, bunların 400 bininin ise yetim olduğunu söyledi.

Çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmaya özen gösterdiklerini dile getiren Sohbet, kaderine terk edilen hemen her yetimin fuhuş, organ mafyası, insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği gibi  tehlikelerle karşı karşıya kaldığını ifade etti. 

Dünya genelinde yetimlerle ilgili ciddi politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sohbet, yetimlerin büyük çoğunluğunun İslam coğrafyasında bulunduğuna işaret ederek, dinine veya diline bakmaksızın tüm yetim çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.