GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Engelsiz İstihdam Merkezinde gerçekleştirilen törende, tekerlekli sandalyelerin bedensel engelli vatandaşların yaşama tutunmalarına ve üretime dahil olmalarına olanak sağlayan bir araç olduğunu belirtti.
GTB tarafından tahsis edilen 10 tekerlekli sandalyeyi yardımlaşma ve dayanışma ayı ramazanda teslim etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon engelli yaşıyor. Bunların büyük çoğunluğunu oluşturan bedensel engelli kardeşlerimiz günlük aktivitelerini çeşitli eksikliklerden dolayı tam olarak yerine getirememekte. Bu nedenle tekerlekli sandalye sahibi olmadan hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimize borsamız adına küçük de olsa bir katkıda bulunmak istedik."

Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender de engellileri istihdam ederek üretime ve sosyal hayata kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kalender, GTB'nin bağışladığı tekerlekli sandalyelerin daha önce hiç yardım almamış bedensel engellilere ulaştırıldığını kaydetti.

Konuşmaların sandalyeler hak sahiplerine teslim etti.