KOSGEB'in açtığı kursu başarıyla tamamlayarak hayalini kurduğu iş yerini açan Deniz Satıcı, ağırlıkla tost yapıp sattığı iş yerinde hem para kazanıyor hem de Suriyeli 3 Türkmen genç kıza istihdam sağlıyor.
Satıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticareti çok seven birisi olduğunu, ancak okuyamadığı için ticaretle uğraşmanın kendisini korkuttuğunu anlattı.

Eşinden 23 yıllık evliliğin ardından boşandığını, iş yeriyle birlikte öz güveninin de arttığını dile getiren Deniz Satıcı, hemcinslerine de kendilerine güvenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Her kadının farklı bir yeteneği olduğuna işaret eden Satıcı, bu yeteneklerin cesaretli bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Girişimcilik ruhu sayesinde kendi işinin patronu olduğunu ifade eden Deniz Satıcı, şöyle devam etti:

"Bana göre her kadın, erkeğe mahkum olmadan geçimini sağlayabilir. Ben tostçuluk yapıyorum. Başka bir kadın örgü örebilir. Yeter ki kadın kendine güvensin. 3 yıldır kendi iş yerimde tost satıyorum. İş yerini açtıktan 1,5 yıl sonra evimi aldım. Eskiden kadınları ikinci planda görüyordum ama kendi iş yerimi kurduktan sonra kadınların aslında birinci planda olduğunu gördüm."

- "Suriyeli 3 Türkmen kız çocuğu kazandım"

İş yerinde Suriyeli 3 Türkmen kız çocuğu çalıştırdığını anlatan Satıcı, "İlk başlarda Suriyeli kız çocuklarının annelerini çalıştırıyordum. Sonra baktımki paket götürüp getirmede yetersiz kalıyorlar. Sonra kızları yanımda çalışmaya başladı. Kızların daha yetenekli olduğunu gördüm. Türkmen oldukları için Türkçe'yi çok iyi konuşuyorlar. Kızlar yanımda çok mutlu" dedi.

Türkmen sığınmacıların da kazandıkları parayla ailelerinin geçimini sağladığını belirten Deniz Satıcı, "İş yerinde kazandıkları parayla evinin kirasını, elektriğini ve suyunu ödeyebiliyorlar. Çevrem de bu konuda çok duyarlı. Çevremdeki insanlar, yanımda çalışan Suriyeli Türkmen kız çocuklarına ellerinden geldiğince yardımcı oluyor. Ben her ne kadar onları çocuğum gibi görsem de inanın çevremin de onlara desteği çok büyük. Yanımda çalışan Suriyeli Türkmen çocuklar savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındılar. Kızlardan birinin evi oturulamaz halde olduğu için evimi onlara verdim. Ben de başka bir eve geçtim. Kız çocuklarının bu işe çok ihtiyaçları vardı. Şimdi mutlu bir şekilde hep beraber çalışıyoruz" diye konuştu.

- "Deniz anneyi çok seviyorum

İş yerinde çalışan Suriyeli Türkmen Merve Yusuf da Suriye'nin Halep kentinde yaşarken iç savaştan dolayı Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Gaziantep'te 4 yıldır yaşadığını dile getiren Yusuf, "Tostçu Deniz annenin yanında çalışıyoruz. Çok mutluyum. Deniz anneyi çok seviyorum. Türkmen olduğum için Türkçe'yi iyi konuşuyorum. Burada aileme katkı sağlıyorum. Elektrik parasını ve kiramı kazanıyorum. Türkiye'ye alıştım. 3 kardeşiz. Kardeşlerim okuyor. Okuyan kardeşlerime yardımcı oluyorum. Türkiye'den Allah razı olsun. Türk halkı bize desteğini esirgemiyor" şeklinde konuştu.