Şahinbey Belediyesi tarafından, dar gelirli vatandaşlara yönelik 1000 konuttan oluşan Mavikent Konutları 4'üncü etabına 31 bin kişi müracaat etti.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verebilmek için yaptırılan Mavikent Konutları 4'üncü etabın kayıtları sona erdi. Kira öder gibi uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen yaklaşık 31 bin kişi, kayıtların başladığı 21 Mayıs'tan itibaren belediye hizmet binasında yoğunluğa neden oldu. 

Ön başvuruda, üzerinde taşınmaz mal bulunan vatandaşların elendiği öğrenildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha önce dar gelirli 2 bin 340 aileyi ev sahibi yaptıklarını belirtti.

Projenin devamı olan 4'üncü etap için kayıtların sona erdiğini vurgulayan Tahmazoğlu, "Önceki etaba 12 bin kişi başvurmuştu. Talep yoğun olduğu için konutların devamının geleceğini söylemiştik. Sözümüzü tutarak Mavikent 4'üncü etap için çalışmalara başladık ve ön kayıtlarımızı aldık. 21 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında alınan ön kayıtlara 31 bin vatandaşımız müracaat etti" ifadesini kullandı. 

Tahmazoğlu, bin konut için kura çekimi yapılacağını kaydetti.