Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yapılacak kongre merkezinin Gaziantep'in turizm potansiyelinin arttıracağını belirtti.

 Gaziantep'in sanayi ve ticareti ile zenginleştiğini, bu zenginliğini İpekyolu ile pekiştirdiğini aktaran Şahin, "Ticaretin yanında kültür mirası da çok önemli. Zeugma, Dülük Antik Kenti, Yesemek ve diğer tarihi ve kültürel mekanları ile Gaziantep önemli bir kent. Bunun için ulusal ve uluslararası bir kongre merkezine ihtiyacımız vardı. Buradan hareketle birçok araştırmalar ve girişimlerde bulunduk" ifadelerini kullandı.

İstanbul örneğinden yola çıkarak bir çalışma içine girdiklerini vurgulayan Şahin, bir ay içerisinde projeyi oluşturup 4 ay içerisinde ihalesini yaparak uygulamaya koymayı hedeflediklerini kaydetti.

Gaziantep'in gastronomi açısından da önemli bir kent olduğuna işaret eden Şahin, 9. gastoroloji şehri olmak için girişimler başlattıklarını vurguladı.

- "Ortadoğu'nun yükünü kaldıracak"

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Gaziantep'te yapılacak kongre merkezinin şehrin turistik ve kültürel değerlerinin korunmasına yardımcı olacağını belirtti.

Kongre merkezinin Suriye'nin, Şam'ın, Bağdat'ın ve Lübnan vazifesini göreceğini vurgulayan Ulusoy, "Biz olaya siyasi mesele yapmadan bakıyoruz. Bu bir ülke bir yöre meselesi. Gaziantep doğru bir seçim oldu. Ortadoğu'nun yükünü kaldırabilecek merkez olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gaziantep Adliyesi civarına yapılacak kongre merkezinin protokolü imzalandı.