Zor günler geçiren Gaziantep turizm sektörü, Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı ile adeta derin bir nefes aldı.
Dünya halı üretiminin merkezi olan Gaziantep, 23-26 Mayıs tarihleri arasında Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları fuarına ev sahipliği yapıyor. Yurt içinden ve dışından 200’e yakın firmanın katıldığı fuarı on binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Domotex Türkiye Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Gaziantep turizmi için doping etkisi yaptı. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas,Domotex Fuarı nedeniyle otellerin doluluk oranlarında büyük artış olduğunu belirterek, “Fuarın sektöre katkısı büyük. Kısa süreliğine de olsa yaşanan canlılık sektör için çok önemli. Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehanı olarak, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere Gaziantep misafirperverliğinin en güzel örneğini sunuyoruz" dedi.
TÜM ŞEHİR OLUMLU ETKİLENİYOR
ŞirehanGroup Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, turizmin ülke ve şehir ekonomileri için büyük önem taşıdığını belirtirek, "Bir sektörde yaşanan durgunluk, tüm sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla turizmin canlanması, tüm sektörlerin canlılığına katkı sunuyor. Turizmin canlı olması, taksicisinden hediyelik eşya satıcısına kadar çok sayıda sektörü olumlu etkiliyor. Daha doğrusu tüm şehir bundan olumlu etkileniyor" şeklinde konuştu.
GASTRONOMİ AVANTAJINI İYİ KULLANMALIYIZ
Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten de ibaret olmadığına dikkat çeken Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, Gaziantep’in Gastronomi ile çok önemli bir avantaja sahip olduğunun altını çizdi. Eyyüp Kavas, “Gastronomi sadece Gaziantep için değil, Türkiye turizmi için de çok önemli. Gaziantep olarak gastronomiyi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin bu konuda önemli çalışmaları var. Bu çalışmalara tüm şehir olarak destek olmalıyız. Gastronomi avantajını iyi kullanırsak, Gaziantep’e dünyanın her tarafından turist gelir” diye konuştu.