Gaziantep Ülkü Ocakları 3 Mayıs Milliyetçiler günü münasebetiyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde ‘Kosova’dan Gaziantep’e Türk Toyu’ adlı program gerçekleştirdi. Düzenlenen programa yüksek katılım gerçekleşirken davetlilerin coşkusu salona sığmadı.
Gaziantep Ülkü Ocakları’nın düzenlemiş olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal marşı okunduktan sonra şehit olan güvenlik güçleri ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Şaman dansı ve halk oyunları gösterisi ile devam eden gösteri Suriye Türkmeni sanatçı Adil Şam’ın sahneye çıkmasıyla davetlilerin coşkusu salona sığmadı. Programın en sonunda Kosova Prizren Doğruyol Türk Kültür Sanat Derneği üyelerinin seslendirdiği balkan müzikleri dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.
“TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ASLA YENİLMEMİŞTİR"
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı M. Fuat Yozbatıran Türk Milliyetçilerinin hüzünlü ve zorlu günlerle imtihana tabi tutulduğunu, ancak yenilmediğini ifade etti. Yozbatıran “72 yıl önce kabuğunu çatlatan Türk Gençliğinin milli değerlere sahip çıkma şuuru ve mücadele azmi, Türk Milliyetçiliğini fikri bir yapıdan, siyasi ve toplumsal bir harekete dönüşmesinin temellerini atmıştır. Hüseyin Nihal Atsız Bey merkezli şekillenen Türk Milliyetçiliği fikri yapılanması, dönemin bazı yöneticilerini rahatsız etmiş, akabinde aralarında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de bulunduğu 165 Türk Milliyetçisine atfedilen suçlamalarla mahkeme salonlarına taşınmıştır. Türk Milliyetçiliği, zorlu ve hüzünlü günlerle imtihana tabi tutulmuştur; tutuklanmışlardır, baskı altına alınmışlardır ama asla yenilmemişlerdir. 3 Mayıs 1944 tarihinde mahkeme salonlarından taşan milli hassasiyet ve direniş, Türk Milliyetçileri için milli şahlanışın da önemli bir ilham kaynağı olmuştur” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN SAĞLAM KALESİYİZ”
Ülkü Ocakları’nın Türk Milliyetçiliği fikrinin ana merkezi olduğunu ifade eden M. Fuat Yozbatıran, “Günümüz Türk Milliyetçilerine düşen görev, 3 Mayıs 1944 Ruhu’nu iyi kavramak, yaşananlardan ders çıkartmak ve bu doğrultuda Türk Milleti’nin müreffeh ve onurlu geleceğini inşa etmektir. Bunun için Ülkü Ocakları olarak Türk Milliyetçiliği fikrinin ana merkezi, Türk Milliyetçiliği hareketinin de en sağlam kalesiyiz. Adalar Denizi’nden Altaylar’ın daha ötesine kadar bütün Türk Dünyası’nın birgün kucaklaşacağı umudumuzu asla yitirmedik. Bosna’dan Güney Azerbaycan’a, Doğu Türkistan’dan Kosova’ya, Suriye’den Kuzey Afganistan’a, Kuzey Irak’tan Kırım’a ve Karabağ’dan Batı Trakya’ya nerede bir Türk varsa ve yaşıyorsa, yüreğimizin orada, onlarla attığı bir hakikattir. Türk Coğrafyası bir bütündür, sınırlara mahkum edilemez. Bilinmelidir ki beşeriyetin ve medeniyetin huzuru, Türk’ün adaleti ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.
“3 MAYIS RUHUNU YAŞATACAĞIZ”
3 Mayıs ruhunu ilelebet yaşatacaklarını ifade eden Yozbatıran “3 Mayıs Ruhunu bizlere bahşetmiş olan Türk Milliyetçilerini saygıyla yâd ediyorum, aziz hatıraları önünde eğilmeyi bir borç addediyorum. Programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.