Gaziantep Üniversitesi GAÜN) Senatosu, paralel yapının düzenlenmek istediği askeri darbeye karşı Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi Nöbetine’ katıldı. Burada meydanı dolduran binlerce kişiye hitap eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Bu vatanı teslim almak isteyenler bu insanların cesetlerinin üzerinden geçmedikçe bunu başaramayacaklar. Artık oyun bitti” dedi.
Meydanı dolduran coşkulu kalabalığı “Tek vatan, tek millet, tek devletin yiğit kahraman insanları” diye selamlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Biz bu istiklalimizi hürriyetimizi kan ile bedel ödeyerek aldık kimseye de kolay kolay vermeyeceğiz. Nasıl İstiklal Savaşı’nda bu memleketin her ferdi ilmek ilmek yüreğinden, kanından, canından fedakarlık yaparak bu yurdu kurtardıysa, vatanı kurtardıysa, bu vatanı teslim almak isteyenler bu insanların cesetlerinin üzerinden geçmedikçe bunu başaramayacaklardır. Biz, ‘Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ’ diyen Akif’in Asım nesliyiz. Biz bu bu cennet vatanı her halükarda korumak ileriye götürmek muasır medeniyet seviyesine getirmek için her an her saniye hazırız” diye devam etti.
‘‘Oyun bitti’’
Türkiye’nin yıllardan buyana başta darbeler ve darbe girişimleri olmak üzere çeşitli yollarla parçalanmak istendiğine dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Bu ülkenin başına çok çorap örmek istenildi. İhtilallar, karşılıklı oyunlar gibi, bugün Twitter’de yazdım. Oyun bitti. Paralel terör örgütünün 40 yıllık kurguyla ilmek ilmek işlediği, dışarıdaki işbirlikçileriyle beraber bu vatanı parçalamaya yeltendiği o karanlık akşam Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaşırken Cumhurbaşkanımızın demokrasi bekçiliğine davet ettiği andan itibaren oyun bitti arkadaşlar. Biz Türkiye’de bu karanlık oyunların farkına 3-4 yıl önce varmıştık. Bunun için her türlü mücadeleyi paralel savcılarıyla, baş savcılarıyla paralel hakimleriyle dişe diş kana kan mücadele ederek bu günlere kadar geldik. Bugün artık Türkiye’yi satın almak istediler. Türkiye’yi parçalamak istediler. Başaramadılar, başaramayacaklar. Bu insanlar, bu yürekli insanlar, bu gönül ehli insanlar burada olduğu sürece Allah’ın izniyle bu memlekete hiçbir şey yapamayacaklar. Sevgili kardeşlerim, Biz Gaziantep Üniversitesi olarak bu güne kadar fil dişi kulelerde sırça köşklerde oturmadık. Biz, bir yandan bilim üretirken bir yandan ilim yaparken, insan yetiştirirken memleketin şehrin sorunlarıyla hep iç içe olduk. O sorunlara çözüm üretmeye çalıştık. 15 Temmuz gecesi tweetlerimizle “Darbeye hayır- Demokrasiye evet,evet’ diye Tweet attık.”
Senato bildirisini okudu
Demokrasi Meydanı’nı dolduran binlerce kişi tarafından konuşması sık sık destek sloganlarıyla kesilen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, daha sonra GAÜN Senatosu tarafından yapılan darbe karşıtı şu bildiriyi okudu: “ 15 Temmuz 2016 günü maalesef Türk demokrasi tarihi adına kap kara bir gün yaşanmış, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan paralel yapı mensuplarınca fütursuzca bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Milletin kaynaklarıyla, düşmana karşı kullanılmak üzere alınan devletin zırhlı araçlarını, helikopterlerini, uçaklarını, silahlarını gasp ederek millete karşı kalkışmada bulunan bu hainler, demokrasinin korunması adına tankların önüne bedenlerini atan onlarca kişiyi şehit etmiştir. Ancak, bu güne kadar olduğu gibi tavrını demokrasiden ve hürriyetten yana kullanan Türk milleti, kendisine yakışanı yapmış ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla meydanları, sokakları doldurarak bu hain girişime dur demesini bilmiştir. Kuşkusuz, milletin meclisini, emniyetini, istihbarat teşkilatını bombalayan, vatan evlatlarını şehit eden bu hainler, tarihin kara sayfalarında yerlerini alacaktır. İlk anlardan itibaren sosyal medya aracılığıyla biz de darbeye "dur" deme çağrısında bulunarak net ve kararlı duruşumuzu sergiliyoruz. Türkiye kapkaranlık bir geceden aydınlık bir güne uyanmıştır. Darbe girişimine karşı en keskin şekilde tavır sergileyen Cumhurbaşkanımızı, hükumetimizi, parlamento üyelerimizi, silahlı kuvvetlerimizi, tüm devlet kurumlarımızı ve halkımızı engin takdir hislerimizle kutluyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da demokrasinin yanında olmayı kendisine şiar edinen Gaziantep Üniversitesi, Senatosu ve tüm birimleriyle; ülkemizin demokrasi ve istiklal mücadelesinde, her türlü katkıyı sağlamayı asli görevi olarak addediyor, demokrasinin kesintiye uğratılması yolundaki her girişime tepkisini koymaya devam edeceğini kararlılıkla bildiriyor, bu vesileyle darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlere Allah’tan Rahmet yaralılara geçmiş olsun diyor, ülkemizin bu tür olayları bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz.”