Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit yakınlarına yemek verdi.
Vali Ali Yerlikaya, bir otelde düzenlenen etkinlikte, şehit yakınlarıyla bir arada olmaktan büyük şeref duyduklarını belirtti.

Tüm kadınların gününü kutlayan Yerlikaya, "Milletimizin temel direği sizlersiniz. Eğer kadın sapasağlam bilgi, dirayet, istikamet üzere olursa, o zaman geçmişimizden aldığımız gücü bugünden geleceğe hiçbir zaman endişe taşımadan yaşayacağımızı büyük bir içtenlikle söyleyebilirim" dedi.

Anadolu kadınının, tüm dünya milletlerine örnek yaşayış modeliyle çocuklarını yetiştirdiğini vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Şehitlik ve gazilikle imtihan ediliyoruz. Bunları söylemek kolay. Peygamberlik makamından sonra en yüce makam olan şehitlik makamına hazır olarak çocuklarımızı, neslimizi yetiştiren sizlersiniz. Devletimiz, anneler ağlamasın diye gayret gösteriyor. Belki sonucunun bile böyle olabileceğini hissetmesine rağmen, buna inanmak istemeyerek, hep kalplerin incinmeden, evlatların toprağa düşmesini istemez bir şekilde süreçler başlatıldı. Ama sizler ve sizlerin yetiştirdiği bizler hiç bir zaman kucaklaştıktan, helalleştikten, barıştıktan sonra, buna söz verdikten sonra hiçbir zaman aldatan olmadık. Sözünde durmayan olmadık. Diğerleri oldu."

- "Bu topraklarda bitmeyen bir hesap var"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de şehitlerin kanıyla toprağın vatan, topluluğun millet olduğunu dile getirdi.

Şehitlerle ilgili bir haber aldığında çok duygulandığını anlatan Şahin, "Eğer sizlerin kahramanları olmasaydı bu topraklar vatan olmazdı. Ay yıldızlı bayrağımız hür bir şekilde dalgalanmaz, ezanımız susardı. Bu kahramanların anası ve eşi olduğunuz için sizleri kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Kimsenin toprağa düşmesini istemediklerini vurgulayan Şahin, bu amaçla Çözüm Süreci başlatıldığını ancak bunun kötüye kullanıldığını ifade etti.

Devletin, güvenlik tedbirlerini almasının kaçınılmaz olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"İstiyor ve diliyoruz ki hiç kimse toprağa düşmesin, hiç şehit olmasın, şehit haberi gelmesin. İşte bu yüzden Çözüm Süreci, demokratik açılım, milli birlik ve kardeşlik projesi, adına ne derseniz deyin, kimse toprağa düşmesin diye ne kadar büyük çaba gösterildi. Bu özgürlük ortamının ne kadar kötüye kullanıldığını gördük. O zaman devletin güvenlik konusunda gerekli tedbirleri alması elbette kaçınılmaz. İşte işin zorluğu burada. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Hiç bitmeyen bir hesap var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bu topraklarda bitmeyen bir hesap var. Bu hesabı bozabilmek için de çok güçlü bir devlet olmalıyız. Kendi iç barışımızı sağlamalıyız."

Konuşmaların ardından Yerlikaya ve Şahin, şehit yakınlarıyla sohbet etti.