Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü kutladı.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ‘‘30 Ağustos, aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle, hürriyet ve istiklale olan inancını, bütün mazlum milletlere rehber olacak şekilde dünyaya haykırdığı büyük zaferin yıl dönümüdür. 30 Ağustos Zaferi, yeryüzünde var olduğu günden beri, birlik ve beraberlik ruhuyla bütün engelleri aşan aziz milletimizin, çelikleşmiş azim ve kararlılığının bir göstergesidir. Bu kutlu zaferin yıldönümünün 45 gün öncesinde, 15 Temmuz’da demokrasi ve milli irademize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı milletimiz, milli mücadeledeki iman, ruh ve heyecanla göğsünü tanklara siper ederek, demokrasi ve iradesine sahip çıkmıştır. Aziz milletimizin bu duruşu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir ki, ülkemizin varlığı, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hain niyet ve hiçbir güç, istiklal ve istikbalinin üzerine asla gölge düşüremez. Cephanesi elinden alınan, orduları dağıtılan ve tarihin karanlığına gömülmek istenen bir milletin, yokluk ve yoksullukla imtihanında dahi vatan, bayrak, hürriyet ve namus uğrunda gösterdiği asil direniş unutulmasın. Bu kutsal değerler uğrunda seve seve ölüme koşan bir ecdadın torunları olarak, fert fert hepimizin güçlü bir inanç ve ruhla, son nefesimize kadar aynı azim ve kararlılıkta olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
30 Ağustos Zaferi’nin 94. Yıldönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, İstiklal Savaşımız ve Gaziantep Savunmasının kahraman şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyorum.
Yurt içi ve yurt dışında milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda toprağa düşerek, yurdumuzu “Vatan” yapan şehitlerimize ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar ve esenlikler diliyorum.
Gaziantepli hemşehrilerimiz ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.