Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İtalya'nın Vibo Valentia Belediyesi arasında "iyi niyet protokolü" imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, meclis salonunda gerçekleştirilen programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Vibo Valentia Belediye Temsilcisi Pietro Comito, iyi niyet protokolünü imzaladı. 

Gaziantep ile Vibo Valentia kentlerinin en büyük ortak özelliklerinin gastronomi olduğunu belirten Comito, Gaziantep'i muhteşem bulduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı Nicola D'Agustino tarafından gönderilen mektubu okuyan Comito, şu ifadelere yer verdi:

"Şuana kadar gördüklerim ve yaşadıklarım çok yerinde. Zeugma ve mozaikleri gördüm. Tam anlamıyla muhteşem. Bana Roma İmparatorluğu'nu ve mitolojiyi yaşattı. Bizim İtalya'da her yol Roma'ya çıkar diyorlar. Ama benim gönlümden geçen his ”˜Her yolun Gaziantep'e çıkmasıdır"  değerlendirmesini yaptı. 

İtalya ile Türkiye'nin gelecekte önemli anlaşmalara imza atacağını dile getiren Comito,"Bugün burada iyi niyet mektubunu imzaladık. Ortak özelliğimiz bizi gastoronomi ile birlikte kültürü ve tarih yakınlığına da ulaştıracak" dedi. 

Başkan Güzelbey ise, dış ilişkilerde dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle önemli mesafeler kat ettiklerine vurgu yaptı. Güzelbey, kurulan kardeşlik köprünün uzun yıllar devam etmesini ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Programda, Birindisi Türkiye Fahri Konsoslosu Pınar Bolognini, Calibria Bölge Ofisi Genel Sekreteri Nicıolino Lagamba, İtalya'da Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri Marco Bolognini, Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Sara Motole, İzmir Ekonomi Üniversitesi İtalyan Dili Bölüm Başkanı Buket Kasalı ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de hazır bulundu.