Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te hizmet veren halk otobüs ve minibüs sahiplerine yetkililerine Ulaşım Master Planını anlattığı toplantıda Gaziantep’e metro yapımı için onay çıktığını müjdeledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Meclis Salonunda halk otobüsü ve minibüs sahipleri ile yaptığı toplantıda, Ulaşım Master Planı’nı anlattı. Şahin, kentte yeni açılacak çevre yollarını acil eylem planına aldıklarını söyledi. Genişleten yollar hakkında da bilgi veren Şahin, İnönü Caddesi’ne kadar açılan jandarma yolunun devamını Şahinbey Belediyesi’nin Özdemirbey Caddesi’ne kadar açacağını belirtti. Bu yolun Ordu Caddesi’ne bir alternatif olacağını ve şehrin ulaşımını rahatlatacağını ifade eden Şahin, Karataş’ta 6 kilometrelik 416 Nolu caddeyi yaptıklarını hatırlatarak, bisiklet yolu hattı ile üniversiteli gençleri rahatlatacaklarını kaydetti. Bisiklet terminali ile trafik akışını biraz olsun rahatlatacaklarını aktaran Şahin, belediyeciliğin en önemli konularından birisinin çevre ve şehircilik alanı olduğununa da dikkat çekti. Şehre gelen 350 bin mülteci ile konut ihtiyacının doğduğunu ve buna göre yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, yeni bir konut alanı ihtiyacına ise Kuzey Şehir Projesi ile yeni bir soluk getirmek istediklerini belirtti. Bunun yanı sıra Aydınlar Mahallesi, Kızılhisar Mahallesi’nde de konut yatırımlarının devam ettiğini hatırlatan Şahin, Ulaşım Master Planı’nın onaylandığını ifade etti.
Gaziantep’te metro yapılması için onay çıktığını ifade eden Şahin, Konya’nın üç katı kadar yolcu taşıdıklarını belirterek metro ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
25 km hatta organize sanayi ile küçük sanayi sitesi arasında metro hattını yapmak istediklerini ifade eden Şahin, İstasyon Meydanından Akketn ve yeni yapılacak olan İbni Sina Hastanesi’ne kadar da bir metro hattı yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Şahin, “Bunun Ankara boyutunu tamamlarsak şehrin bir ucunu diğer ucuna bağlamış olacağız. 2030-2040 yılları için çok önemli bir yatırım yapmış olacağız” dedi.
12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA GELİYOR
Havaalanı yolu üzerinde Yeşilvadi Parkının yanında, Beykent, Mezarlık Kavşağı’nda Yamaçtepe, Özdemirbey, Halep Bulvarı gibi bulvarlarda birer köprülü kavşak yapmak için proje aşamasında olduklarını belirten Şahin, 12 adet köprülü kavşak yapmak için programa aldıklarını söyledi.
ARAÇ SAYISI 180 BİN OLDU
Büyükşehir Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü de, kentin ana ulaşım planı çerçevesinde birçok meslek odaları ve STK’lar ile toplantılar yapıp fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Kömürcü, 2006 yılında Gaziantep’te yaklaşık 48 bin civarında olan araç sayısının 2016 yılı itibariyle 180 bine çıktığını ve bunun da ulaşımı etkilediğini savundu.
Gaziantep’te 120 tane kavşağın bulunduğunu, bunların 12’sinde sola dönüşlerin yasak olduğunu aktaran Kömürcü, bu kavşaklarda maddi anlamda değer kazanıldığını belirtti. En çok 25 Aralık Hastanesi Kavşağında eleştiri aldıklarını, ancak burada yüzde 55 iyileşmenin gözlendiğini aktardı. Kömürcü, aynı iyileşmenin Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nda da olduğunu kaydetti.
Toplantıya Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve otobüs yetkilileri ile durak temsilcileri katıldı.