Şehitkamil Belediyesi, Alleben Yüzme Havuzlarında gerçekleştirilen yaz spor okullarında 4 bine yakın sporcu öğrenciye su sporları branşlarında nitelikli eğitim vermeye devam ediyor.
Alleben Yüzme havuzlarında 4 bine yakın altın kulaç eğitim görüyor
Alleben Yüzme Havuzlarında gerçekleştirilen 2016 yılı yaz spor okulu çalışmalarını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaz döneminde sadece su sporları branşlarında 4 bine yakın sporcuya eğitim vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Fadıloğlu, “Alleben 1 Yüzme Havuzunda yaklaşık 2 bin 300 diğer taraftan Alleben 2 Yüzme Havuzunda yaklaşık bin 600 öğrencimiz yaz spor okullarından eğitim alıyor. Sporcu öğrencilerimizin bu düzeyde ilgisi mutluluk verici. Tabi Alleben Yüzme Havuzları açıldığı günden bu yana bizim amacımız; denizi olmayan şehirden milli sporcular çıkarmak, olimpiyatlara sporcu göndermekti. Allah’a şükür bu yıl dünya üçüncüsü olan sporcumuz oldu. Yaz spor okullarında eğitim gören öğrencilerimiz içerisinde yapılan seçmelere göre performans takımlarımız için aday sporcular belirleyip kulüp çalışmalarımıza yönlendiriyoruz. Bu çocuklarımız, lisanslı sporcu olarak çalışmalarına devam ediyor” dedi.
‘‘İlimizi ve ülkemizi dünya arenasında başarıyla temsil ettik’’
Ziyaret esnasında minik ve küçük yaştaki sporu öğrencilerle yakından ilgilenen Fadıloğlu, “Tamamı alanlarında uzman eğitmenlerimiz, çalışmalarda en alt yaş gurubu olan 6 yaştan başlayıp 14 yaşa kadar değişik kategorilerde çocuklarımızı eğitime tabi tutuyor. Tüm eğitim süreciyle ilgili velilerimizden de büyük destek görüyoruz. Velilerimiz, çalışmalar esnasında çocuklarının eğitimlerini de takip edebiliyor. Yaz spor okullarımızda hiç yüzme bilmeyen çocuklarımız, deneme havuzunda suya alıştırılıyor. Bu süreçten sonra özgüven geliştirmeye yönelik olarak faaliyetler devam ediyor. Alleben Yüzme Havuzlarında bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm eğitim çalışmaları ve sportif organizasyonlar bizleri çok mutlu etti. Havuzlarımızda Gaziantep’in ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuracak etkinlikler gerçekleştirdik. Bu havuzdan Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceli rekortmen sporcular çıkarttık. Bizim asıl isteğimiz de tam olarak buydu. Burada sadece Şehitkamil Belediyesi’nin adını ön plana çıkarmak değil, İstiklal Marşımızı okutup, bayrağımızı göndere çektirmekti. Bir başka mutluluk kaynağımız ise Gaziantep’te yaklaşık 15 su sporlarıyla ilgili faal kulübün oluşması. Bunun öncüsü olmak bizim için gurur verici. Ben bu vesile ile tüm bu başarılı çalışmaların gerçekleşmesinde büyük emeği olan değerli velilerimize ve hocalarımıza, idari kadromuza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.