GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ın da katıldığı gezi kapsamında Tahran Ticaret Sanayi ve Maden Odasını ziyaret eden heyet, iş görüşmeleri yaptı.Bartık, buradaki konuşmasında, iki ülkenin tarihi, dini ve kültürel ortak değerlere sahip olduğunu belirterek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için de hiçbir engel bulunmadığını kaydetti.İran pazarını önemsediklerini ve bunu her platformda belirttiklerini aktaran Bartık, Türkiye'yi İran için Avrupa'ya açılan kapı, İran'ı ise Türkiye için Ortadoğu ve Asya'ya açılan kapı olarak gördüklerini ifade etti.Gaziantep'in bölgenin en büyük üretim ve ticaret üssü olduğunu kaydeden Bartık, bunun devam etmesi hatta daha da ileri seviyelere taşınması için çalıştıklarını belirtti.
Çalışmalar kapsamında yeni pazarlar belirlediklerini anlatan Bartık, şunları kaydetti:
"İran, bizim için önemli bir ülke ve pazar. Gelecek yıllarda İran'da daha etkin olacağımızı düşünüyorum. Birçok benzer yönümüz olduğu gibi tarihi ve dini birlikteliğimiz de unutulmamalıdır. İran'ın taleplerini, ihtiyaç duyulan ürünleri tespit edip iş dünyasını bu pazara yönlendireceğiz. Bu anlamda iş gezisi verimli oldu. Hem iş dünyasından yetkilileriyle görüştük, hem de sanayi bölgelerini inceleme fırsatımız oldu."İranlı iş adamlarını Gaziantep'e beklediklerini belirten Bartık, bu ilk ziyaret sonrasında ilişkilerin daha iyi sevilere geleceğini aktardı. Tahran Ticaret Sanayi ve Maden Odası Başkanı Masoud Khansari de Tahran'ı ve ekonomik yapısını anlatarak, Türk iş adamlarının Tahran'a yatırım yapmalarını istedi.Tahran Sanayi Siteleri Başkan Yardımcısı Mosadegh Sedghi de Tahran'daki sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmalar ve sektörler hakkında bilgi verdi.
Sedghi, iş adamlarıyla plastik, ambalaj, ofis mobilyaları ve hazır giyimde faaliyet gösteren firmaların tesislerini gezdi, bu sektörlerin Tahran ekonomisine katkısını anlattı.