Gaziantep Şahinbey Belediyesi, "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında 185 öğrenciyi daha uçakla Çanakkale’ye götürdü.
2015 yılında 22 bin öğrenciyi şanlı destanın yazıldığı Çanakkale’ye götüren Şahinbey Belediyesi, bu yıl da 20 bin öğrenciyi kademeli olarak Çanakkale’ye götürmeye devam etti. Okullarda belirlenen öğrencileri öğretmenleri eşliğinde evlerinden alan Şahinbey Belediyesi ekipleri, özel tarifeli uçakla Çanakkale’ye götürdü. Hem uçağa binmenin hem de şehitler diyarını görmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.
ÖZEL UÇAKLA GÖTÜRÜLDÜ
Şahinbey belediyesi tarafından öğrencilerin rahat ve konforlu yolculuk yapması için kiralanan özel tarifeli uçağa binen öğrenciler hayatlarındaki bir ilki yaşadı. Rahat bir yolculuk sonrasında Çanakkale Havalimanına inen 186 öğrenci ve öğretmenlerine, sağlık görevlileri ve doktorlarda eşlik etti.
İLKLERİ YAŞADILAR
Hayatlarında ilk kez uçağa binen yüzlerce öğrenci, deniz otobüsü ile boğazdan geçmenin keyfini sürdüler. Boğazın eşsiz güzellikleri arasında tarihi yarım adaya ulaşan öğrenciler, metrekaresine 6 bin merminin düştüğü cepheleri ziyaret ettiler. 253 bin şehidin kanlarıyla yazılan şanlı tarihe tanıklık eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.
Öğrencileri taşıyan 4 otobüslük konvoy ile olarak Rumeli Mecidiye Tabyası ,Seyit Onbaşı, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Seddülbahir, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Anıtı, İlyas Burnu, İngiliz Anıtı, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Avustralya Anıtı, Kırmızı sırt siperleri, Bombasırtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Yeni Zelanda ve Atatürk Anıtlarını ziyaret etti. Turist rehberleri eşliğinde tarihi adeta yeniden yaşayan öğrenciler, Similasyon merkezinde duygu dolu anlar yaşadı.
Öğrenciler, tarihe yolculuk yaptıklarını ve duygu dolu anlar yaşadıklarını söyleyen Akşemseddin Lisesi öğrencisi Ayşenur Tepegöz "Öncelikle Çanakkale’ye geliş sebebimiz geçmişimizi ecdadımızı öğrenmek, bunlar hakkında çok fazla bilgi edindik. Bu topraklarda olmaktan çok mutluyum. Hayatımızda belki bir daha yaşayamayacağımız bir fırsattı. Buraları mutlaka herkesin gelip görmesi gerekiyor. Geçmişimizi gördük, şehitlerimizin zor koşullara rağmen nasıl savaştıklarını öğrendik, duygulandık. Böyle bir projeyi başlatan Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum’’ dedi.
Akşemseddin Anadolu Lisesi Öğretmeni İlyas Palta ise, "Bu proje tarihi bilmek adına, öğrenciler ve bizler için çok faydalı bir proje oldu. Böyle bir proje geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. Atalarımızın, ecdadımızı burada teneffüs etmiş oluyoruz. Onların bizlere vermiş olduğu güvenle geleceğe bakıyoruz’’şeklide konuştu.
Şanlı tarihin kanla yazıldığı topraklarda duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, geldikleri uçakla Gaziantep’e geri göndüler.