Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantepli sanayiciler, Irak'ta yaşanan sorunları dile getirmek için Hüseyin Çelik ile bir araya geldi.

Nakıboğlu, ziyarette, Irak'ta yaşanan olayların Gaziantepli sanayicileri yakından ilgilendirdiğini belirterek, yol güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 

Irak'taki gelişmelerden üzüntü duyduklarını, bir an önce bölgeye barış ve huzur ortamının gelmesini temenni ettiklerini ifade eden Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Ticari açıdan baktığımızda bundan Gaziantep ihracatının çok büyük oranda etkileneceğini söyleyemeyiz. Gaziantep'in Irak'a toplam ihracatı yüzde 37 civarında bir rakam. İnşallah bir an önce sulh olur. Verilere bakıyorum, enerji tüketimi organize sanayi bölgesinde yüzde 10, şehrin genelinde yüzde 15 artmış. Şehir büyümeye devam ediyor. İnşallah biran evvel bölge barış ve istikrar ortamına kavuşur."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise "Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip olan Gaziantep, her zaman vizyonu, ufku, projesi olan bir şehirdir. Irak konusunda da en çok etkilenecek şehirlerimizin başında gelmektedir. Bizler elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Gerekli önlemler konusunda da Irak ile görüşmelerimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.