Aslen Gaziantepli olan Uğur Taşçı'nın babası, kendisinin de dünyaya geldiği Nizip ilçesindeki evi, yıllar önce sattı ve İstanbul’a göç etti. Aradan geçen zaman içerisinde üsteğmen olan Uğur Taşçı, yaz mevsiminde Gaziantep’e geldi ve dünyaya geldiği ancak babasının sattığı Fevkani Mahallesi’ndeki 2 katlı evi satın aldı.
Evi tadilatını yaptırarak babasına hediye etmek istediği öğrenilen Taşçı, geçen 23 Ocak günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.

EVİ BAYRAKLARLA DONATILDI

Şehit üsteğmen ailesinin yaşadığı İstanbul’a defnedilirken, Nizip Belediyesi yetkilileri şehidin satın aldığı ve babasına hediye etmek istediği evi ve sokağı bayraklarla donattı. Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat, evin şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın doğup büyüdüğü yer olduğunu söyledi. Evin babası tarafından satılarak ailenin İstanbul’a taşındığını anlatan Polat, "Şehidimiz biriktirdiği parayla yaz mevsiminde evi yeniden satın alıyor. Şehidimiz bir süre önce ailesiyle birlikte doğup büyüdüğü bu eve geldi ve bir süre burada kaldı. Duyduğumuza göre şehit üsteğmen satın aldığı eski yapı olan bu evi onarıp baba ocağı diye babasına sürpriz yapıp ona hediye edecekti ama kısmet olmadı" dedi.

Bayrakların asılmasının ardından yakın komşularının şehit olduğunu öğrenen mahalle sakinleri de duygulu anlar yaşadı. Mahalle sakini Behiye Çevik, Uğur Taşçı’nın üsteğmenin çok iyi biri olduğunu ve babasına sürpriz yapamadan şehit olduğu için üzüldüklerini ifade etti.